Skip to main content
innovatie

Big data in de praktijk

LAB: Hoe haalt jouw onderneming waarde uit data?

Hoe haal ik waarde uit (big) data en verbeter ik mijn bedrijfsbeslissingen (marketing, logistiek, risicobeheer, personeelsbeheer…) met een data-gedreven aanpak en data science?

Wist je dat 89% van de ondernemers overtuigd is dat het investeren in Big Data op termijn zal leiden tot betere resultaten, maar dat slechts de minderheid er vandaag ook echt waarde uit haalt? Nochtans kan je met Big Data heel wat inzichten verwerven en je beslissingsprocessen ondersteunen in verschillende departementen van je organisatie. Maar hoe begin ik eraan, wat heb ik precies allemaal nodig, en hoe kom ik aan die inzichten via data en analyse?


Programma

In dit Lab starten we vanuit het potentieel van Big Data aan de hand van concrete cases uit verschillende domeinen. We focussen vervolgens op de belangrijkste praktische elementen die nodig zijn om succes te boeken met Big Data en het type analyses dat je ermee kan uitvoeren. 

De volgende onderdelen komen aan bod over de twee dagen van het Lab:

  • Wat is Big Data en wat kan ik ermee bereiken?
  • Wie gebruikt er big data en leidt het effectief tot betere resultaten?
  • Wat heb ik er allemaal voor nodig en wat komt erbij kijken?
  • Hoe haal ik waarde uit mijn Big Data investering?
  • Welke types inzichten kan ik verkrijgen en welke analyses kan ik ermee uitvoeren in domeinen zoals marketing, logistiek, risiciobeheer, personeelsbeheer, … ?
  • Hoe voer ik dergelijke analyses uit en vergroot ik de impact op mijn organisatie? Waarmee moet ik rekening houden? 
  • Wat is nu eigenlijk een segmentatie en wat is een voorspellingsmodel? Wat zijn de mogelijkheden en de beperkingen?
  • Welke technieken kunnen me daarbij helpen? Wat is nu eigenlijk een segmentatie en wat is een voorspellingsmodel? Wat zijn de mogelijkheden en de beperking?


Doelgroep en voorkennis

Dit Lab richt zich tot bedrijfsleiders, managers van functionele departementen (marketing, logistiek, risicobeheer, personeelsbeheer, R&D…), project managers, … die een zicht willen krijgen op het concept Big Data en hoe ze met data en analyses betere resultaten kunnen bekomen.
Er is geen specifieke voorkennis vereist, maar het is aangewezen dat de deelnemer een goed zicht heeft op de uitdagingen binnen de organisatie die met behulp van een (big) data kunnen worden aangepakt.


Doelstelling

Het Lab heeft als doel je zelf aan het werk te zetten voor je eigen organisatie, en bij te leren door een interactieve aanpak. De deelnemer gaat naar huis met een concreet idee over hoe hij voor een eigen use case volgende stappen kan zetten om waarde te creëren met big data.
Deze opleiding is geen IT-technische opleiding, maar helpt ondernemers en managers om een zicht te krijgen op hoe je Big Data kan inzetten in de praktijk dankzij een data driven en analytische aanpak.


Docenten


•    Wouter Buckinx is Managing Partner van Python Predictions, een niche-speler op het vlak van data science. Wouter heeft meer dan 10 jaar praktijkervaring als data-analist en manager in het omzetten van data in waarde voor ondernemingen uit verschillende domeinen (retail, energie, telecommunicatie, entertainment, banking, fundraising, HR, …). Hij begeleidt organisaties in het uittekenen van een data-gedreven en analytische roadmap, en was reeds spreker op verschillende nationale en internationale conferenties.

•    Geert Verstraeten is Managing Partner van Python Predictions, een niche-speler op het vlak van data science. Hij is een dynamische trainer met 14 jaar ervaring als consultant, trainer en coach. Hij was betrokken bij de start van verschillende analytische communities in België en in het buitenland. Geert spreekt regelmatig op binnenlandse en buitenlandse congressen. Sinds 2014 is hij een gecertifieerd trainer (http://www.hrdacademy.be/).


Meer info: Birgitt Deckers, birgitt.deckers@voka.be, +32 476 20 33 40

Het volledige aanbod van Voka - KvK Limburg rond innovatie vind je hier

 

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:


DV.O105507

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

 

KMO-portefeuilleMensuraProximus

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 590,00 excl. BTW

Niet-leden:
€ 760,00 excl. BTW

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Hulp nodig?

ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
Logo Hands
Logo G4S
Logo JAM
Ethias
Trixxo