Skip to main content
  • Home
  • Activiteiten
  • Behoud de harmonie in uw familiebedrijf met een familiecharter
Familiecharter

Behoud de harmonie in uw familiebedrijf met een familiecharter

Exclusieve formule: laat u begeleiden door experten en inspireren door andere familiebedrijven in een uniek kader!

Heeft u al een familiecharter? Als eigenaar van een familiebedrijf beseft u ongetwijfeld hoe belangrijk het is om duidelijke afspraken te maken tussen familiale aandeelhouders, andere familieleden en het management. Toch zien we dat zeer weinig familiebedrijven hun spelregels formeel vastleggen, wat op termijn wel eens grote problemen kan opleveren.

Daarom hebben we voor u een exclusieve formule gecreëerd. In een uniek kader schrijft u, samen met experten en andere familiebedrijven, een familiecharter op maat van uw bedrijf.

Hoe gaan we aan de slag? Op de kick-off ontmoet u andere familiebedrijven en deelt het gastbedrijf zijn opgedane kennis en ervaringen tijdens dit proces. We gaan dieper in op vragen zoals waarom u een familiecharter schrijft en wat het DNA van uw familie en bedrijf is.

Tijdens de tweedaagse zullen alle fundamentele vragen die beantwoord kunnen worden aan bod komen: tewerkstelling en verloning van familie in uw bedrijf, familiaal eigenaarschap, algemene leiding, communicatie en bestuur van het familiebedrijf.

Aan de hand van deze vragen en antwoorden zal u in staat zijn zelf uw familiecharter te schrijven, op maat van úw bedrijf. Als familiaal ondernemer krijgt u bovendien de ruimte om dat charter samen met uw familie te schrijven.

Zowel tijdens de tweedaagse als nadien kan u rekenen op individuele en collectieve feedback waar nodig.

We organiseren in november en december ook nog een schrijf- en feedbacksessie.

Experten: Kirsten Coeck en Vincent Molly van Familymind.

Er kunnen maximaal 5 familiebedrijven deelnemen. Bij dit traject kunnen alle familiale aandeelhouders best aanwezig zijn maar dit kan verschillen van situatie tot situatie. Snel inschrijven is dus de boodschap.

Getuigenisen

Chloé Cuypers (Orfit)

‘De persoonlijke begeleiding, gecombineerd met de feedback uit de groep en de uitwisseling van ervaringen tussen de familiebedrijven, is erg waardevol. De welomschreven onderwerpen helpen bij het stapsgewijs schrijven van het familiecharter. ‘

Henk Post (Option Tape Specialties)

‘Je verplicht jezelf om na te denken over zaken die je anders gemakkelijk voor je uitschuift, maar die zeer belangrijk zijn voor de goede verstandhouding binnen de familie en de continuïteit van het bedrijf.'

Wanneer

Prijs

Basisprijs incl. eerste deelnemer:

3.750 euro (excl. 21% btw) voor leden.

4.875 euro (excl. 21% btw) voor niet-leden.

Per extra deelnemer

375 euro (excl. 21% btw) voor leden.

485 euro (excl. 21% btw) voor niet-leden.

Annuleren kan tot 1 mei 2019  via mail naar florence.verschueren@voka.be. Nadien blijft het volledige bedrag van de factuur verschuldigd. De Kamer behoudt zich het recht om de opleiding te annuleren indien, ondanks alle inspanningen, de omstandigheden ons ertoe dwingen.

Gelieve uw aanvraag bij kmo-portefeuille pas in te dienen nadat u de factuur heeft ontvangen.

Recupereer een deel van uw opleidingskosten via de kmo-portefeuille. De aanvraag moet ten laatste twee weken na de start van de opleiding gebeuren op http://www.kmo-portefeuille.be/. Indien u beroep doet op de kmo-portefeuille, dient u nog btw op de volledige opleidingskost te betalen.

Benodigde informatie kmo-portefeuille:

Het registratienummer van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland: DV.O104083.

Type dienstverlening: opleiding

Datum inschrijving: factuurdatum

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Julius Consulting 2
Julius Consulting
CapitalAtWork
Deloitte
De Ridder
facilicom
ING
Logo Mensura
Proximus
Recrewtment
Rombit_corporate partner
SD  Worx
Tormans