Skip to main content

Begeleidingstraject Start2Export2 Zuid-Afrika

Geen of slechts beperkte ervaring op de Zuid-Afrikaanse markt? Met het begeleidingstraject Start2Export2 Zuid-Afrika begeleiden Flanders Investment & Trade en Voka jou van nabij bij jouw eerste stappen op deze interessante en uitdagende markt.

De economie van Zuid-Afrika is de derde grootste van Afrika. Het is ook de meest geïndustrialiseerde en gediversifieerde economie van het continent. 
Zakendoen in Zuid-Afrika (56 miljoen inwoners) is, in vergelijking met veel andere Afrikaanse landen, relatief makkelijk. Het land wordt ook vaak als uitvalsbasis gebruikt naar andere Sub-Sahara landen. 

Energie, landbouw, automotive, security, health, toerisme, mijnbouw en voeding worden als kansrijke sectoren beschouwd voor Vlaamse bedrijven. 

Het traject 'Start2Export2 Zuid-Afrika' bestaat uit:

  • Intakegesprekken in mei: Online gesprek met de FIT vertegenwoordiger Johannesburg om het potentieel van jouw producten of diensten na te gaan en te bekijken of jullie er als bedrijf klaar voor zijn.                                           
  • Kick off workshop 'Zakendoen met Zuid Afrika' op 13 juni (namiddag): Fysiek opleidingsmoment met alle deelnemers waarbij we tips en tricks aanreiken en de eigenlijke groepszakenreis bespreken.
  • B2B missie naar Johannesburg van 19 tot 24 september 2022
  • Terugkommoment in januari 2023: evaluatiemoment, waar je nogmaals met de andere deelnemers gedane ervaringen kunt uitwisselen en ons kan vertellen hoe ver je staat.           

Doelgroep

Start2Export2 Zuid-Afrika is een begeleidingstraject op maat van Vlaamse exporteurs van goederen of diensten met weinig of geen exportervaring in dit land. Het aantal deelnemers is beperkt om een goede begeleiding van elke deelnemer te kunnen verzekeren.

Flanders Investment & Trade

Contactpersoon

Stefan Derluyn

Directeur regio Haven - Manager Internationaal Ondernemen - Chief Digital Officer

Wanneer

Prijs

Deelname aan het begeleidingstraject Start2Export2 Zuid-Afrika:

Bijdrage aan FIT: 500 euro voor de eerste deelnemer van het bedrijf (250 euro per bijkomende deelnemer van hetzelfde bedrijf)
De deelnameprijs omvat een bijdrage in de organisatiekosten van de groepszakenreis. Niet
inbegrepen in de deelnameprijs zijn de vluchten, individuele verplaatsingskosten, hotels en
overige individuele verblijfskosten.

Bijdrage aan Voka Oost-Vlaanderen: 200 euro excl. btw voor de eerste deelnemer van het bedrijf (100 euro excl. btw per bijkomende deelnemer van hetzelfde bedrijf)
voor de begeleiding, de voorafgaande workshop en het terugkommoment voor de deelnemers. 

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Advertentie Festival van Vlaanderen