Skip to main content
Bedrijvensessie: projecten zone Zaventem & Machelen

Bedrijvensessie: projecten zone Zaventem & Machelen

De Werkvennootschap werkt volop aan het multimodale programma 'Werken aan de Ring'. Daarmee investeren we in nieuwe weginfrastructuur, nieuwe fietspaden en nieuwe tram(bus)infrastructuur. Vóór de eigenlijke herinrichting van de Ring rond Brussel van start gaat, focust De Werkvennootschap zich op een aantal belangrijke fietssnelwegen en quick wins. Dat zijn projecten die versneld worden aangepakt.

In de zone Zaventem – Machelen zullen volgende projecten voorafgaand aan de herinrichting van de ring gerealiseerd worden:

  • De Henneau Brug wordt wegens stabiliteit technische redenen als Quick-Win naar voren getrokken ten opzichte van de ‘Werken aan de Ring’. Er wordt van de gelegenheid gebruik gemaakt om de belevenis en veiligheid voor de fietser sterk te verbeteren, de doorstroming van de bus te verbeteren en de leefbaarheid te verhogen.
  • Langs De HST-spoorlijn tussen Leuven en Brussel loopt de HST-fietsroute. Het wegwerken van de missing link tussen de Fabriekstraat in Zaventem en de Lodewijk Vankeerberghenstraat in Machelen wordt als quick win naar voor geschoven.
  • Met de Luchthaventram spoor je binnenkort van Brussel Noord naar de luchthaven van Zaventem in 30 minuten. Deze handige tramlijn over 12 km loopt via de Leopold III-laan en sluit binnen de ring aan op het bestaande tramsporennet. Naast de aanleg van infrastructuur voor de tram, zal ook de volledige Leopold III-laan heringericht worden.
  • De quick win A201K is een fiets- en voetgangersverbinding op het traject van de fietssnelweg FR0. Deze verbinding wordt gerealiseerd op de kruising van de Leopold III laan met de FR0. Door de barrière van de Leopold III laan weg te werken wordt één van de missing links op het traject van de FR0 gerealiseerd.

We willen de bedrijven in de buurt van de quick wins informeren over de stand van zaken. We geven uitleg bij het ontwerp, de uitvoering en de timing. Van 09.00u tot 10.00u wordt er een plenaire infosessie georganiseerd waar de krijtlijnen van alle projecten in de zone Zaventem en Machelen worden toegelicht. Vervolgens zullen er van 10.00u tot 12.00u gesperkstafels georganiseerd worden. Gedurende deze gesprekstafels zal het project in detail toeglicht worden en horen wij graag of er bepaalde bezorgdheden spelen bij uw bedrijf. Wij bieden iedereen de mogelijkheid om deel te nemen aan twee gesprekstafels (duur ca. 45 min).

Mogen wij vragen om bij de inschrijving aan te geven aan welke gesprekstafels u wel deelnemen?

Partners

Bedrijvensessie: projecten zone Zaventem & Machelen

Adres

IBM Client Center, IBM HQ building
Bourgetlaan 42
1130 Brussel

Wanneer

Prijs

Gratis
Inschrijven kan via de oranje knop hieronder

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Proximus
Made in Vlaams-Brabant
BMW Brussels
ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
Logo Federale Verzekering
Logo Premed
Logo Randstad