Skip to main content
Logo Kameracademie

Basisopleiding Van teamlid naar teamleader

Hoe jouw nieuwe rol als coachend leidinggevende succesvol invullen?

Krijg je binnenkort de kans om door te groeien of ben je recent de nieuwe leidinggevende van een team geworden? Wil jij je goed voorbereiden op je nieuwe rol of  ben je al een tijdje leidinggevende en wil jij je leidinggevende vaardigheden aanscherpen? Dan is deze training iets voor jou.

Tijdens de training staan we stil bij wat leidinggeven aan mensen inhoudt en hoe je dit nu precies doet. In jouw nieuwe rol moet je immers  andere vaardigheden aanspreken om tot succesvolle resultaten te komen met je team.

In je rol als leidinggevende word je in de praktijk geconfronteerd met uiteenlopende verwachtingen, vragen, problemen en knelpunten. Het vertrouwde klankbord van de collega’s is ineens verdwenen. Het wij-denken en doen moet genuanceerd worden en je moet als leidinggevende beslissingen nemen met, maar vaak ook zonder je medewerkers en in extremis ook tegen hun verwachtingen in.  Bovendien is er een groot verschil tussen zelf expert zijn en van je medewerkers “experts” maken.

Jijzelf én jouw medewerkers moeten wennen aan jouw rol als leidinggevende. Er wordt van je verwacht dat je deze probleemloos invult.  De realiteit leert dat resultaten boeken door mensen aan te sturen en bij te sturen, te coachen, te ondersteunen en te motiveren en taken aan hen op een goede manier te delegeren, helemaal niet zo evident is.

Daarbovenop komt dat de mensen binnen het team vaak totaal uiteenlopende persoonlijkheden en dus overtuigingen en gedrag hebben. Bij gevolg vraagt dit een wat meer gepersonaliseerde aanpak. Hoe ga je hier mee om?

Tijdens deze interactieve en praktijkgerichte sessies:

  • Krijg je inzicht in je eigen gedragsvoorkeuren en die van je medewerkers (Kleurentypologie van Insights Discovery)
  • Krijg je inzicht in de verschillende persoonlijkheidstypes binnen je omgeving (medewerkers, peers, directie,…)
  • Leer je afstemmen en verbinding maken met mensen met verschillende gedragsvoorkeuren
  • Leer je hoe je als coachend leidinggevende je medewerkers succesvol aanstuurt,  delegeert, motiveert
  • Leer je hoe je doelstellingen en afspraken duidelijk communiceert en hoe je feedback geeft
  • ….


Doelgroep

  • Medewerkers die voor het eerst een leidinggevende functie krijgen en evt. ook hun vroegere collega’s moeten aansturen.
  • Leidinggevenden die meer resultaten met hun team willen bereiken en die zich afvragen wat ze wel eens anders, meer kunnen doen om dat te bereiken.


Jouw trainer

Kristien Rogier – In.pa.re | empowering people to success

Kristien haar passie bestaat er in mensen professioneel in hun kracht te zetten.
Zij haalt haar kennis en expertise uit een meer dan 20 jaar lange werkervaring binnen de KMO, een 11-jaar durende commerciële en management carrière bij een Amerikaanse multinational en ondertussen ruim 16 jaar ervaring als professioneel trainer-personal coach en loopbaanbegeleider.

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Mechelen - Kempen (Locatie Mechelen)
Onze-lieve-Vrouwestraat 85
2800 Mechelen

Wanneer

Prijs

Leden:
€ 850 Excl. BTW

Niet-leden:
€ 1275 Excl. BTW

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

KMO-portefeuille
Bespaar tot 40% op jouw deelnameprijs. Het projectbedrag is € 850/leden en € 1275/niet-leden.  Indien je inschreef voor 26 januari bedraagt dit € 765 voor leden. De aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Ons registratienummer is DV.O104982. 
Meer info: www.kmo-portefeuille.be

Annulatievoorwaarden
Annulering van jouw inschrijving is, uitsluitend schriftelijk (per e-mail), mogelijk tot 10 kalenderdagen voor het begin van het seminarie. Vanaf 10 dagen blijft bij annulering het volledige inschrijvingsgeld verschuldigd. Jouw plaats mag echter altijd door een collega worden ingenomen.

Meer info
kameracademie.mk@voka.be
Tel: 015/45 10 20 

ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Deloitte Private
pfl
Varo
Intervest Offices & Warehouses - Greenhouse