Skip to main content

Assertief zijn kan je leren

Opkomen voor jezelf, met respect voor anderen

Assertiviteit is meer dan alleen jouw ideeën bij anderen ingang te laten vinden. Assertief zijn betekent dat je in staat bent om je eigen persoonlijkheid uit te drukken, zonder dat dit vijandigheid oproept. Het betekent dat je neen kan zeggen zonder dat je je schuldig voelt, het laat toe dat je vertrouwen hebt in jezelf en dat je probleemloos moeilijke beslissingen kan nemen.

Inhoud

Niemand is altijd assertief, maar wanneer je meer greep wil krijgen op je eigen omgeving, wil opkomen voor jouw eigen visie is deze opleiding de ideale basis. Je leert hoe jij je kwaliteiten beter kan gebruiken doordat je jezelf bewust wordt van het effect dat jouw gedrag, gedachten en emoties hebben op jouw functioneren.

  • Wat is assertiviteit? 
  • Definitie en kenmerken 
  • Hoe assertief ben ik? (test) 
  • Subassertiviteit - agressiviteit 
  • Hoe kan ik mijn visie kenbaar maken? 
  • Hoe los ik conflicten constructief op? 
  • Hoe zeg ik op een aanvaardbare wijze nee? 
  • Praktijksituaties en oefeningen 

Na het volgen van deze training sta je sterker in het contact met klanten, verkopers of aankopers, met collega's en leidinggevenden en kom je beter op voor jouw mening, zonder anderen te kwetsen. Zo functioneer je effectiever, met meer zelfvertrouwen en dus ook met meer plezier!

Doelgroep

Je wil jezelf assertiever kunnen opstellen, beter voor jezelf opkomen en bewuster optreden. Je wil beter en overtuigender overbrengen wat je wel en niet wil, bijvoorbeeld in gesprekken met klanten, verkopers of aankopers, collega's of leidinggevenden.

Jouw expert

Marleen Miechielsen, Triple A Solutions

Marleen verzorgt al meer dan 10 jaar opleidingen voor Voka. Haar door eerdere deelnemers gewaardeerde aanpak is zeer praktijk-, resultaat, en ervaringsgericht!

Past deze datum niet of is de opleiding volzet, klik dan hier voor een actueel overzicht.

Adres

Voka - KvK Mechelen-Kempen
Kleinhoefstraat 9
2440 Geel

Wanneer

Prijs

Leden:
€390 Excl. BTW

VROEGBOEKKORTING: T.e.m. 9/09 betaal je als Voka-lid slechts €351.

Niet-leden:
€585 Excl. BTW

Klik hier voor meer info over jouw ledenvoordelen

Voorwaarden

Lees hier onze voorwaarden.

KMO-portefeuille
Bespaar tot 30% op jouw deelnameprijs. Het projectbedrag is €390/leden en €585/niet-leden. Indien je inschreef t.e.m. 9 september is het projectbedrag als lid van Voka €351. De aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Ons registratienummer is DV.O104982. Je kan hiervoor 7 opleidingsuren ingeven.
Meer info: www.kmo-portefeuille.be

KMO-portefeuille

Meer info?

Advertentie Vermant - mei