Skip to main content
Map

Antwerp Real Estate 2021: de grote ommekeer?

De impact van corona op de kantorenmarkt.

Staan we voor de grote ommekeer? COVID-19 heeft tot een drastische wijziging geleid van onze organisaties en de manier waarop ze functioneren. Telewerk werd de norm en zal ook na de
gezondheidscrisis van tel blijven. Zijn die miljoenen vierkante meters aan kantoorruimte dan nog wel nodig? De reconversie van kantoorgebouwen naar multifunctionele ruimtes en woningen zou het antwoord kunnen zijn. Tegelijk zouden we op die manier ook tegemoetkomen aan de nood aan betaalbaar wonen op goed bereikbare locaties.

Tijdens Antwerp Real Estate 2021 krijgt u antwoord op dit soort vragen. We geven een overzicht van de jongste ontwikkelingen en trends in de vastgoedsector en meer specifiek in de kantorenmarkt.

Verschillende experts onder wie Maxime Kumpen, managing director CBRE en Rikkert Leeman, CEO Alides geven hun visie op deze uitdagingen én kansen. Peter St John, architect-zaakvoerder van Caruso St John Architects toont aan de hand van een concrete case aan dat reconversie van bestaande gebouwen hét thema van de toekomst is. Tenslotte geeft Michael Librecht, director property Europe bij Coca-Cola een voorbeeld uit de praktijk. Hoe kijken zij als groot internationaal bedrijf naar hun vierkante meters?

VRT-journalist Michaël Van Droogenbroeck leidt het congres in goede banen.

PROGRAMMA

14.30 uur
Onthaal met koffie

15.00 uur
Verwelkoming
Stéphane Verbeeck, ere-voorzitter Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland en voorzitter Beroepsvereniging van de Vastgoedsector (BVS)

15.15 uur
Internationale situatieschets op de kantorenmarkt
Maxime Kumpen, managing director CBRE

15.35 uur
Hoe kijken ontwikkelaars en investeerders naar de markt postcorona: do's-and-don'ts
Rikkert Leeman, CEO Alides

15.55 uur
Converting office buildings into mixed-use buildings
Peter St John, founder Caruso St John Architects

16.25 uur
Hoe kijkt een groot internationaal bedrijf naar zijn vierkante meters; een bedrijfsgetuigenis
Michael Librecht, director property Europe Coca-Cola

16.45 uur
Slotwoord
Michaël De Smet, voorzitter Real Estate Society (RES)

16.50 uur
Netwerkreceptie met walkingdinner

Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland

 

 

 

Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland telt meer dan 3.000 leden en is actief op het gebied van netwerking, belangenbehartiging en dienstverlening. De Antwerps-Wase Kamer maakt deel uit van de alliantie Voka - het Vlaams netwerk van ondernemingen - dat 18.000 bedrijven, 69 % van de private werkgelegenheid en 65% van de toegevoegde waarde vertegenwoordigt in Vlaanderen en Brussel. De Vokaalliantie groepeert de Voka vzw en de zes regionale Kamers van Koophandel (KvK).

www.voka.be/antwerpen-waasland

BVS

 

 

 

De Beroepsvereniging van de Vastgoedsector (BVS) vertegenwoordigt sinds meer dan 50 jaar drie belangrijke vastgoeddisciplines: vastgoedontwikkelaars, vastgoedinvesteerders en vastgoedverkavelaars. De leden van de BVS vertegenwoordigen: 85% van de kantoormarkt, 60% van de markt van handelsruimte en 40% van de ontwikkeling van de residentiële markt.

De vastgoedontwikkelaars, vastgoedinvesteerders en vastgoedverkavelaars combineren de juridische, financiële, technische & stedenbouwkundige kennis om creatieve, coherente en duurzame vastgoedprojecten tot stand te brengen. De BVS begeleidt hen in alle facetten van hun activiteiten.

www.upsi-bvs.be

RES

 

 

 

Real Estate Society VZW (RES) is de alumnivereniging van de opleiding Master in Real Estate (MRE) aan de Antwerp Management School (AMS).
Haar missie: bijdragen aan de verdere professionalisering van de vastgoedsector.
Om dat te realiseren, biedt ze diverse stakeholders in de sector de kans om kennis te delen binnen haar uitgebreid netwerk en ideeën en best practices uit te wisselen. Daarnaast stimuleert ze de academische en praktische kennis, vaardigheden en opleidingen in vastgoed door tal van initiatieven. De leiding van de vzw is in handen van gepassioneerde vrijwilligers, verkozen uit de alumni van MRE.

www.res-vzw.be

Adres

BluePoint Antwerpen
Filip Williotstraat 9
2600 Berchem

Wanneer

Prijs

U betaalt 290 euro (excl. 21 % btw)

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Annuleren kan enkel schriftelijk tot en met 28 september 2021. Nadien blijft het volledige bedrag van de factuur verschuldigd. Een ingeschreven deelnemer mag zich wel door een andere persoon laten vervangen.
 
Gelieve uw aanvraag bij kmo-portefeuille in te dienen uiterlijk 14 kalenderdagen na de start van de opleiding.
 
Recupereer een deel van uw opleidingskosten via de kmo-portefeuille. De aanvraag moet ten laatste twee weken na de start van het congres gebeuren op www.kmo-portefeuille.be. Indien u beroep doet op de kmo-portefeuille, dient u nog btw op de volledige opleidingskost te betalen.
 
Benodigde informatie kmo-portefeuille:
Het registratienummer van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland: DV.O104083.
Type dienstverlening: opleiding
Datum inschrijving: datum start opleiding
Projectbedrag: €290
Aantal opleidingsuren: 2

Deze opleiding is erkend door BIV voor 1 uur permanente vorming.

Heeft u nog vragen? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren: 03 232 22 19 of pr.aw@voka.be.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Deze activiteit wordt georganiseerd met respect voor de veiligheidsmaatregelen die op dat moment gelden. We houden ingeschreven deelnemers op de hoogte over eventuele extra maatregelen of wijzigingen.

Hulp nodig?

AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
AW_Digitalisering
AW_Welt_6stappenplan
AW_ad whitevideo tech@venture