Skip to main content
innovatie

AI in de praktijk

Hoe artificiële intelligentie je order intake kan optimaliseren.

Meer dan 70% van de offerteaanvragen komen niet toe in EDI of andere gestandaardiseerde formaten. Het verwerken van brieven, faxen en allerhande digitale bijlagen vormt vaak een bottleneck in het optimaal prioriteren en plannen van offerteaanvragen. Logistieke en/ of productieprocessen kunnen bijgevolg niet geoptimaliseerd worden met een back-log aan orders, gestresseerde afdelingen en wachtende klanten tot gevolg.

Neurale netwerken analyseren klantcommunicatie in elke taal en formaat in slechts milliseconden, met 99% juistheid en dit 24/7. Van initiële informatieaanvragen tot offerteaanvragen en offertewijzigingen; neurale netwerken kunnen getraind worden om zulke type aanvragen te herkennen aan de inhoud. Op volledig automatische wijze wordt alle gerelateerde data verzameld en quasi onmiddellijk aangeboden in workflow systemen. Interne sales diensten kunnen heel kort op de bal spelen en het salesorder creatieproces wordt hierdoor geoptimaliseerd naar snelheid én kwaliteit. 
Klantaanvragen worden beter geprioriteerd en sneller behandeld. Logistieke en productieprocessen worden geoptimaliseerd, deadlines realistischer en betrokken personeel ontlast van piekmomenten en back-logs. 
 

Programma

In dit Lab starten we vanuit het potentieel van Artificiële intelligentie en bieden we een overzicht van de praktische toepassingsgebieden. Vervolgens wordt het belang van ‘design thinking’ nader toegelicht om in het 3de deel in te zoomen op een aantal realisaties waarbij het salesorder proces werd geoptimaliseerd door middel van een neuraal netwerk. 
•    Hierbij komen de volgende onderwerpen aan bod:
•    AI-overview    
•    ML-applications and Neural Networks
•    Design thinking approach to AI
•    Sales-order process optimization
•    Offer outcome prediction
•    Machine Learning data-analytics
•    AI-project canvas


Doelstelling en resultaat

Na afloop weet je hoe AI kan helpen bij salesorder processen en welke voordelen het voor jouw onderneming kan bieden.


Doelgroep

Dit Lab richt zich tot bedrijfsleiders, CIO’s en managers die zicht willen krijgen op het potentieel van artificiële intelligentie ter optimalisatie van hun bedrijfsprocessen. 


Docent

Nico Petrakis en Kristof Slechten zijn AI specialisten bij Continuum Consulting NV. Ze stonden mee aan de wieg van het Anglr team dat sinds 2012 actief is in het domein van machine learning en data analyse. De afgelopen 6 jaar hebben ze ervaring opgebouwd bij tal van grote klanten (SWIFT, ING, Philips, … ), diverse onderzoekstrajecten en de ontwikkeling van eigen (gepatenteerde) algoritmes mbt artificiële intelligentie en machine learning. (www.continuum.be)

 

Meer info: Birgitt Deckers, birgitt.deckers@voka.be, +32 476 20 33 40

Het volledige aanbod van Voka - KvK Limburg rond innovatie vind je hier

 

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:


DV.O105507

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

 

KMO-portefeuilleMensuraProximus

 

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 190,00 excl. BTW

Niet-leden:
€ 250,00 excl. BTW

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Hulp nodig?

ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
Logo Hands
Logo G4S
Logo JAM
Ethias
Trixxo