Skip to main content
inn

Adviesdag: Intellectuele eigendom

Intellectuele eigendom is de verzamelnaam voor rechten op uitgewerkte ideeën en creatieve concepten. In deze adviesdag kan je terecht voor gratis diepgaand advies met betrekking tot de identificatie, bescherming en exploitatie van intellectuele eigendomsrechten, zoals octrooien, merken, tekeningen en modellen, auteursrechten, domeinnamen en kwekersrechten.

Heeft je onderneming een uitgewerkt idee of concept dat je op de markt wilt brengen? Dan kan je je creaties beschermen door er intellectuele eigendomsrechten voor aan te vragen. Er zijn verschillende soorten intellectuele eigendomsrechten (auteursrecht, octrooirecht, bedrijfsgeheim,…), die u los van elkaar of in combinatie kunt gebruiken. De keuze die je maakt, heeft elk zijn voor- en nadelen en is afhankelijk van verschillende factoren. 

Tijdens deze adviesdag kan je een afspraak maken met een expert in intellectuele eigendomsrechten. Aan de hand van je concrete case en behoefte kan de voor jouw geschikte beschermingsstrategie uitgebreid besproken worden. Dit alles in een confidentieel 1-op-1 gesprek met een expert van Gevers. 

Omdat subsidies en intellectuele eigendomsbescherming vaak hand in hand gaan, heb je ook de mogelijkheid om aansluitend een gesprek te hebben met een adviseur van VLAIO Team Bedrijfstrajecten om deze piste te bespreken.  

Deze adviesdag is in samenwerking met Gevers. Gevers is een toonaangevende speler op het vlak van de bescherming van intellectuele eigendomsrechten. Met zes eigen vestigingen in België, waaronder op de Hasseltse Corda Campus, is het Belgisch marktleider. Daarnaast is het bedrijf dankzij eigen kantoren en een uitgebreid internationaal netwerk van partners, actief in 180 landen. 

Hiernaast staat VLAIO Team Bedrijfstrajecten je ook graag te woord in hoe subsidies een rol kunnen spelen in je intellectuele eigendomsstrategie. 

Een gesprek inboeken kan op een door jou gekozen tijdslot via deze link. Vervolgens zal één van onze medewerkers je contacteren om de afspraak te bevestigen en om al kort je case te schetsen. Zo kan je gekoppeld worden aan de juiste expert van Gevers om je optimaal te adviseren. 

Ontdek al onze gratis adviesdagen via https://www.voka.be/limburg/innovatie/adviesdagen

Voka - KvK Limburg wijst u graag de weg naar mogelijkheden in het vinden van ondersteuning voor uw innovatieve plannen. In dit kader organiseren wij gratis adviesdagen om u tijdens een oriënterend gesprek met één van onze partners een vrijblijvend eerstelijnsadvies te geven. De doelstelling hiervan is om u tijd te laten besparen in uw zoektocht en innovatie te stimuleren in Limburg. 

Meer info: Willem Degol, willem.degol@voka.be, +32 11 56 02 11

Het volledige aanbod van Voka - KvK Limburg rond innovatie vind je hier

gevers vlaio

 

vlaio

 

Wanneer

Prijs

Gratis

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
Logo Hands
Logo G4S
Logo JAM
Ethias
Trixxo