Skip to main content
  • Home
  • Activiteiten
  • Adviesdag: Automatische machinebelading en digitale technologieën
inn

Adviesdag: Automatische machinebelading en digitale technologieën

Deze adviesdag richt zich op bedrijven die hun productieomgeving willen digitaliseren en/of collaboratieve robotica willen installeren. Kom in een 1-op-1 gesprek met een expert van Gibas Automation te weten wat de mogelijkheden voor jouw bedrijf zijn en of je in aanmerking komt voor een support programme. 

De maakindustrie in Noordwest-Europa worstelt om op kosten te blijven concurreren met grootschalige fabricage in lageloonlanden. KMO’s kampen bovendien ook met een schaarste aan goede werknemers omdat sommige werkzaamheden repetitief en fysiek belastend zijn. Dergelijke taken benutten niet het volledige potentieel van de werknemer.

Flexibele productie die tegemoet komt aan de vraag van de markt naar super-personalisatie en de productie van kleine series, zogenaamde lot-size 1, zijn fundamenteel om de concurrentiekracht te vergroten en jobs in de regio te houden. Toch weten nog te weinig KMO’s welke voordelen specifieke automatiseringsoplossingen, cobots of robots voor hun onderneming in petto hebben.
 

Doelgroep

Deze adviesdag richt zich op bedrijfsleiders, CTO's, plant managers, operationeel verantwoordelijken van bedrijven die begeleiding zoeken om hun productieproces te digitaliseren en/of collaboratieve robotica willen toepassen in hun productieproces (tot 250 werknemers).

Programma

Tijdens een eerste kennismaking wordt een probleemanalyse opgesteld in samenwerking met een expert van Gibas Automation en nagegaan of uw bedrijf met z’n specifieke case in aanmerking komt voor deelname aan het support programme. 

Ontdek al onze gratis adviesdagen via https://www.voka.be/limburg/innovatie/adviesdagen

Voka - KvK Limburg wijst u graag de weg naar mogelijkheden in het vinden van ondersteuning voor uw innovatieve plannen. In dit kader organiseren wij gratis adviesdagen om u tijdens een oriënterend gesprek met één van onze partners een vrijblijvend eerstelijnsadvies te geven. De doelstelling hiervan is om u tijd te laten besparen in uw zoektocht en innovatie te stimuleren in Limburg. 

Meer info: Filip Vanderhoydonks,  filip.vanderhoydonks@voka.be

Voka - KvK Limburg en Flanders Make zijn partners in het Europees Interreg project COTEMACO. Binnen dit project kunnen KMO’s deelnemen aan het support programme waarbij ze gratis advies krijgen bij het opstellen van een business plan en haalbaarheidsstudie (Max. 20.000 EUR in 2 fases). Bij deelname kunnen er ook 1 of meerdere field labs bezocht worden met state-of-the-art technologieën die kunnen helpen om uw specifieke case op te lossen. 

fm

 

ctm

 

 

 

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Gratis, inschrijven is verplicht

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

VDAB
BVI Bekkevoort
ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
Logo Hands
alk
Logo JAM
Ethias
Trixxo