Skip to main content
Actua Academy: Ondernemen in politiek onzekere tijden
  • Online

Actua Academy: Ondernemen in politiek onzekere tijden

Welke instrumenten voorziet de Vlaamse regering die nuttig zijn voor jonge ondernemers? Welke voorstellen liggen er op de onderhandelingstafel op federaal niveau? Hoe beïnvloeden het Vlaamse en het federale economische beleid elkaar? Wat is de impact van het ontbreken van een volwaardige federale regering op mijn bedrijfsvoering? Welke plannen zijn er om onze economie er terug bovenop te helpen? Wat zijn de plannen inzake flexwerk, de groeiende werkloosheid en investeringsstimulerende maatregelen? Kortom: Wat kan ik als ondernemer van onze regering verwachten in deze politiek onzekere tijden?

De politiek en het bedrijfsleven zijn twee werelden die met elkaar verbonden zijn. Heel wat politieke beslissingen hebben namelijk een grote invloed op ondernemingen. Maar wat zijn de gevolgen voor bedrijven in tijden van politieke onzekerheid? Tijdens een webinar op 8 september, het eerste uit de gloednieuwe reeks ‘Actua Academy’ van Jong Voka Vlaams-Brabant, gaan we na wat je als ondernemer kan verwachten van onze regering in politiek onzekere tijden.

Tijdens het webinar laten we drie jonge, gedreven politici aan het woord. Tegenover hen plaatsen we twee straffe onderneemsters. Zij pikken in op het verhaal van de politici en toetsen hun analyse af aan hun eigen ervaringen vanuit het veld. Er is uiteraard ook ruimte voor vragen voorzien.

Onder meer volgende vragen komen aan bod:

  • De eerste hulp in deze coronacrisis is toegediend. Het crisisbeheer moet nu overschakelen naar de langere termijn. Welke langetermijnmaatregelen die de economie zullen stimuleren zullen er nog geïmplementeerd worden? 
  • De dynamiek op de arbeidsmarkt is helemaal veranderd door de coronacrisis: waar we vóór de crisis met een krapte op de arbeidsmarkt zaten, is er nu plots sprake van een grote instroom aan arbeidskrachten. Welke instrumenten worden voorzien om hierop in te spelen? 
  • Moeten we bepaalde cruciale sectoren terughalen naar België? Heeft de crisis getoond dat, wanneer het er echt toe doet, elk land voor zichzelf gaat? 
  • Wat is de impact van het feit dat er al zo lang geen volwaardige federale regering is op je bedrijfsvoering?

Sprekers

Sammy MahdiSammy Mahdi (CD&V) is sinds 2019 gemeenteraadslid in Vilvoorde en sinds 2020 Federaal parlementslid. Eerder was hij enkele jaren actief als voorzitter van JONGCD&V.

 

 

MVDRMaurits Vande Reyde (Open Vld) is sinds 2018 schepen in Diest en sinds 2019 Vlaams parlementslid.

 


 

Hannelore GoemanHannelore Goeman (sp.a) is fractievoorzitter in het Vlaams parlement.

 

 

 

Sunita Van Heers

Sunita Van Heers is de oprichtster en managing director van SuReal, een adviesbureau dat bedrijven en overheden ondersteunt bij het verduurzamen van gebouwen en stadsprojecten met oog voor het welzijn van de bewoners. Ze was jarenlang voorzitster van Young Voka Metropolitan.

 

Lore Vanden BroeckLore Vanden Broeck is partner bij Effectis, een onafhankelijke hr-partner die expertise en oplossingen op maat biedt.


 

 

Logo's

   

 

Contactpersoon

Fientje Moerman

Adviseur Belangenbehartiging Politiek - Coördinator Jong Voka

Wanneer

Prijs

Gratis
 

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

BVI
Made in Vlaams-Brabant
ING
Proximus
SD  Worx
Logo Premed
Logo Randstad