Skip to main content
Map
Voka Traject

Accelero, zet in op jouw gebalanceerde groei!

Groeien

Accelero, het traject voor ondernemers (of CEO's) die hun gebalanceerde groei willen voorbereiden en uitschrijven onder begeleiding. Als ondernemer (of CEO) moet je inzetten op groei om je onderneming naar een hoger niveau te tillen. In praktijk blijkt dit niet altijd evident te zijn en net daarom begeleiden we jou van A tot Z in dit groeiproces. We lanceerden het jaartraject 'Accelero', een exclusieve benadering die ingaat op de huidige uitdagingen en evenwichtige groeiambities van 10 niet-concurrentiële ondernemingen uit verschillende sectoren.

Samen zetten we in op groei!

In reguliere maar zeker in uitzonderlijke omstandigheden is systematische toename in omvang niet per se de te hanteren maatstaf voor groei. Wat is trouwens “regulier” in tijden waar transitie en verandering gangbaar zijn? Als ondernemer kun je groei op verschillende manieren definiëren:

 • Groei in omvang: omzet, markt, aantal werknemers / freelancers, activa (locatie, aantal machines, enz) 
 • Groei in rendement zowel voor de onderneming als voor de aandeelhouders: operationeel rendement, rendement op totale activa, rendement op eigen vermogen, waarde
 • Groei in kwaliteit: klanttevredenheid, duurzaamheid, deugdelijk bestuur, waardepropositie,  organisatie en processen, werknemerstevredenheid, nieuwe producten en doelgroepen, enz
 • De ondernemer zal de gelegenheid krijgen om dit groeiscenario om te zetten in evenwichtige uitvoeringsdocumenten: een actieplan op korte termijn; een geparametreerd financieel plan en een gebalanceerde boordtabel om de strategie te onderbouwen en de voortgang te bewaken.

Dubbele focus, dubbele groei

We hanteren in dit programma een dubbele focus

 • Korte en middellange termijn: op basis van het individuele “Groeicanvas”  maakt de deelnemer tijdens de tweedaagse opstart van het traject een korte termijn-actieplan om de onderneming groeiklaar te maken. De focus ligt hier op de “growth readiness”
 • Lange Termijn: tijdens een strategische tweedaagse en de individuele sessies wordt de basis gelegd voor een plan rond de toekomstige opties voor verdere groei. De focus ligt hier op de “growth strategy” en wordt onderbouwd door een gebalanceerde boordtabel en een geparametreerd financieel plan.

Ontdek waarom dit traject iets voor jou is!

Waarom mag je dit traject niet missen?
 • Elke ondernemer (of CEO) bepaalt individueel het soort groei hij / zij nastreeft; bepaalt het actieplan op korte termijn om de obstakels om te vormen tot hefbomen en schrijft de evenwichtige – gebalanceerde – ondernemingsstrategie en het uitvoeringsplan. Dit alles in een groep van gelijkgestemden,  gefaciliteerd door experts en onder intensieve, individuele begeleiding. 
 • Accelero biedt een zorgvuldig samengestelde groep die regelmatig worstelt met vergelijkbare problemen waardoor de deelnemers veel van elkaar kunnen leren, onder individuele coaching en gefaciliteerd door experts.
 • Accelero gaat verder dan inspiratie alleen: het programma mikt erop elke deelnemer een pitch te laten brengen voor een panel waarbij de realisaties tijdens het jaar (“growth readiness” nav het korte termijn-actieplan) en het toekomstplan (“growth strategy”) aan bod komen
Voor wie is dit traject?

We leggen onze focus op 10-12 gelijkgestemde eigenaars-ondernemers (of CEO’s) van bedrijven uit alle sectoren (excl vzw’s) met een tewerkstelling van 10 tot 50 mensen.

 • Noteer dat een structurele samenwerking met externen/freelancers ook telt binnen het criterium van werknemers
 • Noteer eveneens dat CEO’s die de autonoom de richting kunnen uitzetten eveneens kunnen deelnemen

Twijfel je of je in aanmerking komt?

Neem vrijblijvend contact op voor een individueel kennismakingsgesprek

Hoe gaat het in zijn werk?

We hanteren drie bouwstenen en 2 focussen 

 • 3 bouwstenen: lerend vertrouwensnetwerk gebaseerd op ervaringsuitwisseling tussen deelnemers tijdens de twee residentiële tweedaagsen en 6 thematische groepssessies, gefaciliteerd door een team van experts en met 8 individuele begeleidingssessies in alle vertrouwen
 • 2 focussen: korte termijn actieplan en lange termijn strategie

Samen met 10 tot 12 niet-concurrentiële en gelijkgestemde ondernemers (of CEO's) krijg je via Accelero de inzichten en handvaten om de groeipijnen en uitdagingen van uw bedrijf concreet aan te pakken op korte termijn en in parallel een groeistrategie voor de komende jaren uit te schrijven. 

Hét Voka groeicanvas

Het groeps- en individueel programma wordt op maat gemaakt aan de hand van de bevindingen uit de ondernemingsscan “Groeicanvas” dat de deelnemers invullen tijdens de kick-off tweedaagse (zie figuur onderaan). Het “Groeicanvas” kwam er n.a.v. een doctoraal onderzoek aan de UHasselt en identificeert 24 obstakels voor verdere, gebalanceerde groei. Deze 24 obstakels vallen onder 3 dimensies: ondernemer, de onderneming en de strategie. Dit geeft ons voldoende inzichten in de prioriteiten van de groep en de individuele ondernemer (of CEO).  

accelero

Meer info nodig? Ontdek of Accelero iets voor jou is tijdens één van onze infosessies:

Praktische informatie over het traject

Data
Sessie 1 26 juni 2024 14u00 - 18u00 Kennismaking groep en praktische zaken
Sessie 2 26 en 27 september 2024 10u00 - 16u00 Tweedaagse actieplannen en inleiding tot strategie op residentiële locatie excl. overnachting
Sessie 3 17 oktober 2024 

15u30 - 19u30 Diner vanaf 20u00

Financiële schaalbaarheid en geparametreerd financieel plan (i.s.m. Cynex)
Sessie 4  21 en 22 november 2024 10u00 - 16u00 Tweedaagse strategie op residentiële locatie excl. overnachting
Sessie 5 16 januari 2025 15u30 - 19u30 Diner vanaf 20u00 Workshop i.f.v. de prioriteiten van de groep
Extra sessie 13 februari 2025 09u00 - 18u00 Review growth readiness en strategy 
Sessie 6 13 maart 2025 15u30 - 19u30 Diner vanaf 20u00 Workshop i.f.v. de prioriteiten van de groep
Sessie 7 24 april 2025 15u30 - 19u30 Diner vanaf 20u00 Workshop i.f.v. de prioriteiten van de groep
Sessie 8 29 mei 2025 13u30-21u30 Slot pitch realisaties en toekomstplan
Prijs

€3.000,00 (excl. btw), overnachting tweedaagse niet inbegrepen
Een tweede deelnemer uit hetzelfde bedrijf kan deelnemen aan €2.100 (excl. btw) 

  Overnachting

  • Tweedaagse Kick-off - Hotel Eburon - € 130
  • Tweedaagse Strategie - Terhills Hotel - € 155

  Meer info nodig?

  Joeri Stoop geeft je graag meer uitleg over dit traject.

  Plan een vrijblijvend gesprek

   

  Vlaio

  Logo eigenaars ondernemers

   

  Contactpersoon

  Joeri Stoop

  Senior adviseur eigenaars-ondernemers

  Adres

  Voka - Kamer van Koophandel Limburg
  Gouverneur Roppesingel 51
  3500 Hasselt

  Wanneer

  Prijs

  €3.000,00 (excl. btw), overnachting tweedaagse niet inbegrepen
  Een tweede deelnemer uit hetzelfde bedrijf kan deelnemen aan €2.100 (excl. btw) 

  Overnachting

  • Tweedaagse Actieplannen - Hotel Eburon - € 130
  • Tweedaagse Strategie - Terhills Hotel - € 155

  Voorwaarden

  Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

  Wil je weten wat Accelero voor jou kan betekenen?

  Joeri gaat hier in een vrijblijvend één op één gesprek dieper op in. 

  Maak een vrijblijvende afspraak

  Hulp nodig?