Skip to main content
  • Home
  • Ondernemen in het 5G-tijdperk
inn

Ondernemen in het 5G-tijdperk

5G is veel meer dan zomaar een upgrade van 4G. In deze infosessie leer je hoe je zelf je onderneming kan voorbereiden op het 5G-tijdperk. Deze sessie zal concreet de achterliggende infrastructuurtrends en technologieën rond 5G schetsen, aangevuld met voorbeeldcases en ervaringen. Op deze manier ontdek je niet alleen welke opportuniteiten er voor jouw bedrijf zijn door de opkomst van 5G, maar ook waar de aandachtspunten voor jouw onderneming liggen. 

Tegen 2035 zal 5G wereldwijd 22 miljoen nieuwe jobs creëren en een economische voordeel van €12 biljoen (!) opleveren. Met een snelheid tot 200 keer hoger dan ons huidige 4G netwerk, opent het een wereld aan mogelijkheden. Denk maar aan industrie 4.0 waar alles draait om data en connectiviteit om processen te optimaliseren en te automatiseren. Of wegenwerken in realtime opvolgen, meerdere kranen vanop afstand besturen, zelfrijdende auto's en de impact op online sales. 

Maar opgepast, er zijn ook valkuilen. Hoe ga je als bedrijf om met deze snelheid en schaal? Hoe bereid je je voor op de komst van deze technologie en haal je er (op een veilige manier) je voordeel uit? 

Programma
  • Nieuwe technologieën en toepassingen
  • Belgische praktijkvoorbeelden
  • Voordelen en aandachtspunten voor uw onderneming
  • Hoe bereid ik mij voor?
  • Interactieve brainstorm
Resultaat

De doelstelling van deze infosessie is om bedrijven het potentieel van de ‘hyperconnected infrastructure’ voor hun specifieke situatie te laten nagaan. Deze sessie zal concreet de achterliggende infrastructuurtrends en technologieën schetsen, aangevuld met voorbeeldcases en ervaringen.

Ook zal je geïnformeerd worden over hoe je zelf je onderneming kan voorbereiden op het 5G-tijdperk.

Doelgroep

Deze infosessie richt zich in de eerste plaats naar CEO's en CIO's, maar is eveneens interessant voor iedereen die meer wenst te weten te komen over de impact van nieuwe technologieën op de competitieve voordelen van bedrijven.

Docent

Olivier Vangheluwe, Proximus

5G opent voor bedrijven een nieuwe wereld aan mogelijkheden

5G is veel meer dan zomaar een upgrade van 4G. Zelfrijdende auto’s, bedrijven die met drones bouw- of wegenwerken in real time opvolgen … Danielle Jacobs, CEO bij Beltug, over de invloed van 5G op de Belgische bedrijven.

>> Klik hier om het volledige artikel te lezen

 

Meer info: Willem Degol, willem.degol@voka.be

Het volledige aanbod van Voka - KvK Limburg rond innovatie vind je hier

 

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:


DV.O105507

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

 

KMO-portefeuilleMensuraProximus

Adres

Corda Campus, Voka Theater (Hal A, gebouw 6)
Kempische Steenweg 293
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 100,00 excl. BTW

Niet-leden:
€ 130,00 excl. BTW

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

VDAB
BVI Bekkevoort
ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
Logo Hands
alk
Logo JAM
Ethias
Trixxo