Skip to main content
  • Wienerberger: “Samen bouwen we de huizen van morgen”

Wienerberger: “Samen bouwen we de huizen van morgen”

WienerbergerToegevoegde waarde creëren via duurzame bouwoplossingen, met het volste respect voor mens en milieu: met die visie in het achterhoofd viert Wienerberger dit jaar zijn tweehonderdste verjaardag onder meer met 1.100 medewerkers in België. Het bedrijf opent graag de deuren voor technische profielen die met betrokkenheid en verantwoordelijkheid dat verhaal mee gestalte willen geven.

Als fabrikant van gevelstenen, binnenmuurstenen en kleidakpannen is het wereldwijd beursgenoteerd bedrijf Wienerberger met liefst 202 productievestigingen aanwezig in 30 landen. Merken als Terca, Desimpel, Koramic en Porotherm klinken u ongetwijfeld bekend in de oren. De onderneming is permanent op zoek naar nieuw talent om samen aan een duurzame toekomst te bouwen.

“Vooral voor technische profielen hebben we interessante carrièremogelijkheden”, zegt HR businesspartner Fran Catteeuw. “Daarbij denken we zowel aan elektriciens, mecaniciens en elektromecaniciens; bachelors A1 en A2; proces-, onderhouds- en projectingenieurs; salesmensen als operatoren met een technische achtergrond. Voor onze hoofdzetel werven we een projectmanager, productmanagers en een manager voor de bouwtechnisch adviseurs aan. Nieuwe mensen komen terecht in een bedrijf waar de productieprocessen – van de kleivoorbereiding tot het stapelen van de producten – volledig geautomatiseerd zijn. We werken uitsluitend met natuurlijke en hoogwaardige grondstoffen, die via interne en externe audits strenge kwaliteitscontroles ondergaan.”

Kenmerkend voor de hele Wienerberger-organisatie is de cultuur van positieve feedback en de forse investeringen in de groei van de medewerkers. “Nieuwe medewerkers krijgen een uitgebreid onthaal met werkinstructies en volgen een intern opleidingsplan. Ook later blijven we hen ondersteunen in hun groeimogelijkheden. Om de 3 jaar organiseren we een werkgeversbevraging, om te zien hoe we ons als organisatie kunnen verbeteren. De actiepunten die daaruit volgen, worden uitgewerkt in interne werkgroepen, zodat aanpassingen ook snel op een breed draagvlak kunnen rekenen. Het illustreert hoe we onze mensen graag veel autonomie en zingeving in hun job geven. Dat leidt automatisch tot een grotere betrokkenheid en werkvoldoening.”

Wienerberger
Kapel ter Bede 121 - 8500 Kortrijk
www.kleikoppen.be

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag