Skip to main content

Warriors gezocht om Desotec te versterken

Desotec“We fight for a brighter future”: da’s het motto waarmee Desotec uit Roeselare zich profileert. Bijna 30 jaar al zuivert het lucht en water bij industriële bedrijven. Om z’n groei in Europa te ondersteunen, zoekt Desotec verschillende medewerkers.

“We zijn een servicebedrijf dat bij bedrijven vervuild water zuivert, looswater of proceswater bijvoorbeeld. Dat doen we ook met vervuilde lucht, die niet uitgestoten mag worden wegens bepaalde normeringen of omwille van geurhinder”, vertelt marketingverantwoordelijke Filip Van Dorpe. “Onze mobiele actieve koolfilters worden aangesloten op de processen van het bedrijf in kwestie. De actieve kool adsorbeert de vuile bestanddelen, met gezuiverd water of lucht als eindresultaat. Daarna komen de filters terug naar ons bedrijf, waar we 3 ovens hebben om de gebruikte actieve kool thermisch te reactiveren tot een herbruikbaar product en de geadsorbeerde organische stoffen te vernietigen. Met onze diensten ontzorgen we dus onze klanten: zonder grote opstart- en investeringskosten zuiveren we ter plaatse hun lucht of water én we nemen de gebruikte kool weer mee.”

Desotec werkt voor industriële ondernemingen in heel Europa. Daarom heeft het naast de vestiging in Roeselare ook hubs in Spanje, Italië en Polen. Het telt nu zo’n 130 medewerkers in Europa en zoekt extra versterking in België. “We hebben onder meer vacatures voor operatoren om de ovens te bedienen. Dat zijn machines van maar liefst 100 meter lang waarin best wel wat processen plaatsvinden. Daarnaast zoeken we ook salesmedewerkers met een ingenieursdiploma. Zij moeten immers kennis hebben van chemische vervuiling en de nodige berekeningen kunnen doen.”

Dat Desotec inzet op duurzaamheid, is vast en zeker een plus in de zoektocht naar nieuwe medewerkers. “Als 'Desotec-warriors' vechten we samen voor een zuivere toekomst. Onze medewerkers weten dat te appreciëren, net als onze opleidings- en doorgroeimogelijkheden. Bovenop algemene trainingen kunnen we dankzij een e-learningplatform iedereen opleiding op maat bieden. Het teamgevoel is erg belangrijk; daarom nemen we samen deel aan de Warmathon, organiseren we afterworks,… Het is die mix van uiteenlopende troeven die de rode draad zal zijn op onze jobdag in april en tijdens onze deelname aan Voka Open Bedrijvendag in oktober.”

Desotec
Regenbeekstraat 44 - 8800 Roeselare
www.desotec.com

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag