Skip to main content

West-Vlaamse ondernemers op inspiratiemissie naar Japan

  • 14/02/2017

Van 23 tot en met 29 april 2017 trekt Voka West-Vlaanderen samen met dertig ondernemers naar ‘het land van de rijzende zon’.

Inspiratiemissie Japan

"Groei Japanse economie verdubbelt", kopte De Tijd half november 2016. Dat vormde meteen de aanleiding voor Voka West-Vlaanderen om een inspiratiemissie naar 'het land van de rijzende zon' te plannen en er samen met een delegatie van West-Vlaamse ondernemers de zakelijke opportuniteiten te onderzoeken.

Deze inspiratiemissie vindt plaats van 23 tot en met 29 april 2017 en wordt gebouwd op drie stevige pijlers:

1) Bedrijfsbezoeken en officiële bezoeken

De bedrijfsbezoeken die we zullen afleggen vormen de hoofdbrok van deze inspiratiemissie. We zijn onder meer te gast bij het state of the art innovatiecentrum van Puratos (dat innovatieve producten en oplossingen voor de bakkerij-, patisserie- en chocoladesector produceert) en het HQ én Innovation en Technology Center van Daikin.

Deze exclusieve bedrijfsbezoeken zullen u inspireren, motiveren en informeren. Het is een unieke gelegenheid om zicht te krijgen op hun innovatieve kijk op zakendoen, productie en het inrichten van de werkvloer. Daarnaast brengen we ook een bezoek aan de Belgische ambassade voor een ontmoeting met de ambassadeur, Vlamingen die wonen en werken in Tokio én interessante Japanse zakelijke contacten.

2) Netwerking

Tijdens en na onze bedrijfsbezoeken krijgt u de kans om te netwerken met topmensen binnen de hierboven vermelde Japan bedrijven. Alsook tijdens de ontmoeting met de ambassadeur krijgt u de mogelijkheid om te netwerken met lokale bedrijven. Ontmoetingen die uw professionele netwerk zullen verrijken en kunnen bijdragen bij de opstart of intensifiëren voor uw handelsactiviteiten met Japan. Ook de contacten met de andere West-Vlaamse deelnemers versterken ongetwijfeld uw netwerk.

3) Cultuur

Het zou zonde zijn om in een prachtig land als Japan de culturele trekpleisters links te laten liggen. Daarom laten we ons tijdens de inspiratiemissie ook helemaal onderdompelen in de Japanse cultuur. We leren de plaatselijke gebruiken kennen, bezoeken de Tokyo Tower en Kyoto, smullen van de Japanse keuken,…: het komt allemaal aan bod.

Laat uw samen met een dertigtal andere West-Vlaamse ondernemers gedurende een week onderdompelen in Japan.

Ontdek hier het programma, de gastenlijst, praktische details,... en schrijf u in!

Inspiratiemissie Japan