Skip to main content

30 maart is DUOday

  • 09/02/2017

DUOday vindt plaats op 30 maart

Op 30 maart vindt de jaarlijkse DUOday plaats. Op die dag stellen bedrijven een stageplaats ter beschikking aan werkzoekenden met een arbeidsbeperking. Partners over heel het land zetten op 30 maart het thema ‘werken met en als persoon met een arbeidsbeperking’ op de Belgische landkaart.

Die duobaan voor één dag betekent voor beiden een echte opportuniteit. Werknemer en werkgever maken kennis met de vaardigheden, de inzet en de mogelijkheden van werkzoekenden met een arbeidsbeperking. De werkzoekende krijgt de kans om zijn talenten te tonen en kan zijn beeld van een bepaalde job toetsen aan de realiteit.
 
DUOday is een sterk concept dat steeds duidelijker in de kijker komt te staan. “De afgelopen edities zijn niet onopgemerkt voorbij gegaan”, zegt projectcoördinator Wannes Marivoet. “Wij merken bij beide partijen een mentaliteitswijziging. DUOday overtuigt werkgevers dat mensen met een arbeidsbeperking wel kunnen meedraaien in reguliere bedrijven. De werknemers die in begeleiding zijn merken op hun beurt dat ze wel een zinvolle werkervaring kunnen opdoen die rekening houdt met hun specifieke interesses en mogelijkheden.”
 
Inschrijven is mogelijk tot en met 3 maart 2017, op de site duoday.be.