Skip to main content

Voka-lid in de kijker: Vuylsteke & Partners

  • 02/01/2017

Vijftien jaar geleden begon psycholoog Rudy Vuylsteke zijn eigen advieskantoor. Van bij het begin focuste hij op verkoop- en hr-management. Op vandaag zijn dat nog steeds twee belangrijke pijlers van Vuylsteke & Partners, maar na een grondige restyling kwam er vorig jaar nog een derde pijler bij.

Vuylsteke & Partners“Na 15 jaar ervaring in het bedrijfsleven, merkte ik in 2000 dat verschillende West-Vlaamse bedrijven zich verder wilden professionaliseren”, vertelt Rudy Vuylsteke. “De wereld veranderde sneller dan ooit en ik voelde dat ik daarin wel een rol te spelen had. Vanuit mijn opleiding psychologie en mijn internationale verkoopervaring als exportmanager, startte ik met trajecten rond begeleiding en opleiding in verkoop en hr, binnen een kmo-omgeving.”

Advieskantoor Vuylsteke groeide gestaag verder, maar begin 2016 werd het tijd voor vernieuwing. Naast een restyling en een nieuwe naam, kwam er vorig jaar ook een uitbreiding van de activiteiten. “Het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen begon in 2014 strategische opportuniteitsanalyses te ondersteunen, iets wat mij al langer boeit. Ik zocht twee klanten die ik als dossier kon uitwerken en voordragen. Dat vormde de basis voor een nieuwe derde pijler, advies omtrent bedrijfsmanagement.”

“Dergelijke analyses moeten wel door twee personen gebeuren. Ik haalde collega Dirk Desmet, zaakvoerder van Advieskantoor Servicemodel aan boord om zich met mij op het bedrijfsmanagement te focussen. Het verkoopmanagement neem ik nog volledig voor eigen rekening, maar voor de hr-gerelateerde activiteiten werk ik samen met enkele freelance-experten.”

Engagement op lange termijn

“Onze visie en ons doel is om kmo’s strategisch te laten groeien. Belangrijk daarbij is dat wij een integrale dienstverlening aanbieden. Verschillende andere spelers zetten sterk in op één specifieke thematiek, terwijl wij bedrijfs-, verkoop- en hr-management integraal uitwerken én implementeren.”

“Een belangrijke troef daarbij is ons partnerschap bij Cockpit 145, waar we ons satellietkantoor hebben. Cockpit 145 is een co-working space in de regio Kortrijk-Wevelgem, waarbij verschillende dienstverleners zich tot kmo’s richten. We vormen geen onderlinge concurrentie, maar kunnen elkaar door complementariteit net versterken en inspireren.”

Een overkoepelende langetermijnvisie is dan ook het stokpaardje van Rudy Vuylsteke. “Veel meer dan losse, éénmalige samenwerkingen, willen wij langdurige vertrouwensrelaties opbouwen met onze klanten, waarbij een zekere verstandhouding gerespecteerd wordt. Dat is ook waarom ik in de toekomst vooral verder wil bouwen op het bestaande inhoudelijke verhaal. Ik blijf liever klein en fijn dan groot en log, want de persoonlijke relatie met de klant is onze sterkste troef.”

Waarom lid van Voka West-Vlaanderen?

“Een organisatie als Voka, die de belangen van ondernemers ondersteunt en daarbij heel wat netwerkmogelijkheden voorziet, betekent volgens mij een meerwaarde voor elk bedrijf.”

www.rudyvuylsteke.be