Skip to main content
Map

Oostende, the future is (y)ours!

  • 31/01/2017

Traditiegetrouw sloot Voka haar reeks nieuwjaarsrecepties af in Oostende. Op 30 januari zakten meer dan 600 ondernemers en ondernemende medewerkers uit de regio af naar de Versluys Dôme om zich er te laten inspireren rond het Voka-jaarthema 'The future is (y)ours'.

Lieven Danneels, voorzitter van Voka West-Vlaanderen, en Bert Mons, algemeen directeur, verwelkomden het publiek met een positieve boodschap. Ze riepen de bedrijven op om samen mee te helpen de toekomst vorm te geven. Want het zijn de ondernemingen en hun medewerkers die bijdragen tot de welvaart en het welzijn van onze regio. Die boodschap werd meteen versterkt door een filmpje dat bewijst dat West-Vlaamse bedrijven volop inzetten op 'het nieuwe normaal'.

Vervolgens trad een verrassende keynotespreker ten tonele: een trombonist. Bart Van der Roost grapte zelf dat hij vroeger bekend stond als "langharig, werkschuw tuig", maar intussen ondernemer is. Hij nam de aanwezigen mee in zijn reis van muzikant tot ondernemer in de muzieksector. Daarbij schuwde hij niet om ook zijn 'faalverhalen' te delen. Of hoe hij via 'failing forward' staat waar hij nu staat.

Naar jaarlijkse gewoonte reikte de Perskring Oostende op deze nieuwjaarsreceptie de Vuurpijlen 2017 uit. De sociaal-culturele vuurpijl werd toegekend aan dr. Gerard Daniels, terwijl 'eeuwige slager' Willy Deschildre met de economische vuurpijl naar huis mocht.

Als afsluiter bekeken we in een video waar de Voka-regiovoorzitters van wakker liggen en willen op inzetten. Een tevreden Johan Verborgh, regiovoorzitter Oostende, sprak ten slotte ook live het publiek toe. Hij wenste de aanwezigen een verrassend en succesvol 2017 toe, waarin het onmogelijke mogelijk wordt en riep hen op om te durven dromen en hun ambities hoog te zetten. Dezelfde hoge ambities verwacht hij ook van de beleidsmakers in de Oostendse regio, meer bepaald rond 5 cruciale dossiers voor de regio.

Daarna was het hoog tijd om te klinken op een gezond en buitengewoon ondernemend 2017!

Bekijk hieronder het videoverslag van de avond. Het fotoverslag vindt u terug op onze Facebookpagina!

Nieuwjaarsreceptie Ondernemend Oostende from Voka West-Vlaanderen on Vimeo.