Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Mediation week

  • 28/09/2022

Ondervindt u wel eens “heibel” in uw organisatie of werkomgeving, of bent gewoon gezond leergierig? Dan kan u meer horen over wat bemiddeling voor u kan betekenen op de ontbijtvergadering van Mediatum. 

MediatumVaak gaat – zelfs onopgemerkt - tijd en dus geld verloren aan een vierkant draaiende bedrijfsvoering. De oorzaken ervan blijven even vaak onder de radar omwille van vastgeroeste gewoonten of intermenselijke relaties. Dit kan zich op verschillende vlakken in de bedrijfsorganisatie voordoen. In elke organisatie of tussen ondernemingen komt er ook wel eens een juridisch getinte discussie naar boven. Soms escaleert deze tot in de rechtbank.

Door het inschakelijken van ‘organisatiebemiddelaars’ kan veel onheil voorkomen of verholpen worden. Dit met de discretie en efficiëntie eigen aan de bemiddeling. Bemiddeling is sinds 2005 in het Belgische Gerechtelijk wetboek geregeld. Door de verbreding van het ondernemingsbegrip valt elke organisatie daaronder. Met de laatste wetswijziging van 2018 werd de bemiddeling ook mogelijk gemaakt met overheden.

Uiteraard is het een slimme optie om vooraf na te denken over conflictmanagementsystemen binnen ondernemingen. Hetzelfde geldt voor het inbouwen van een bemiddelingsclausule in bv. associaties van zelfstandigen, (handels)contracten en vennootschapsstatuten. Zo wordt voorkomen dat een conflict onmiddellijk escaleert en partijen de hakken in het zand zetten.

Daarom hebben een aantal Vlaamse bemiddelaars de krachten gebundeld om hun expertise en ervaringen te delen. Dit met het oog op een versterking van een dienstverlening op maat. Dit netwerk voor bemiddeling in en tussen ondernemingen of organisaties draagt de naam Mediatum gegeven. Onder de leden zijn er zowel advocaten als diverse andere beroepen vertegenwoordigd.

In het kader van de Mediation week worden ontbijtsessies georganiseerd, die voorbehouden zijn aan ondernemers en leidinggevenden. Dit gebeurt in uw regio op 11 oktober 2022 te Beernem van 8.00 tot 10.00 uur in het OC De Kleine Beer, Marichalstraat 5, 8730 Beernem. Het programma en verdere info vindt u hieronder.

Het aantal plaatsen is beperkt. Wees er dus vlug bij.

Deze gratis ontbijtsessie wordt ook aangeboden aan de leden van diverse beroepsorganisaties. U mag deze uitnodiging ook doorgeven aan uw collega’s, leden of cliënten ondernemers.

Praktisch

MEDIATUM organiseert een informatieronde tijdens een GRATIS ontbijtsessie.

Wanneer: 11 oktober 2022 van 8.00 tot 10.00 uur

Plaats: OC DE KLEINE BEER, C. Marichalstraat 5, 8730 BEERNEM

Programma:

  • 8:00 uur: onthaal.
  • 8:10 uur: toelichting over “Heibel in de werkomgeving”.
  • 8:45 uur: Tafelgesprek per interessegebied.
  • 9:30 uur: Een op een gesprekken met een erkend bemiddelaar.

Inschrijven:

Om in te schrijven volstaat een mailtje aan nldesmet@telenet.be met vermelding van ondernemingsnummer en naam van de deelnemende bestuurder of verantwoordelijke.

Mediation week

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag