Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Economische arbeidsmigratie

  • 16/12/2020

"Keep calm and go international."

De spanning op de arbeidsmarkt is en blijft hardnekkig ...

De spanning op de arbeidsmarkt is en blijft hardnekkig en deze situatie zal onder andere door de toenemende vergrijzing niet snel veranderen. 

Het vinden van talentvolle medewerkers is en blijft dan ook de bekommernis en uitdaging bij uitstek voor veel ondernemingen. De klassieke vijver van werkzoekenden waaruit ondernemingen kunnen putten, raakt uitgedroogd. Dus we moeten ook -ver- buiten de grenzen op zoek gaan. We hebben immers mensen nodig om onze welvaart op peil te houden.

Enerzijds stimuleert Voka West-Vlaanderen de interregionale mobiliteit tussen Vlaanderen, Wallonië en Noord-Frankrijk. Waalse en Franse werkzoekenden moeten blijvend aangemoedigd worden om hier te komen werken.

Anderzijds is er een grote noodzaak om ook gericht hoogopgeleid en gespecialiseerd talent van buiten Europa naar hier te halen om vacatures in te vullen. Economische migratie biedt heel wat opportuniteiten en voordelen. 

International Community West Flanders

Contactpersoon

Davy Maes

Kennis & advies / Menselijk kapitaal

Projecten

Project: Match made in heaven met buitenlands talent

Met het Match-project zoeken we specifiek op vraag en volgens de nood van uw onderneming naar de juiste, relevante hoogopgeleide profielen uit Nigeria en Senegal.

Meer info

Rekruteren over de (taal)grens met “Vous êtes les bienvenus”

Als lid van Voka West-Vlaanderen kunt u zich gratis registreren op onze site www.vouseteslesbienvenus.eu. Deze site heeft als doel om Noord-Franse en Waalse werkzoekenden verder bewust maken van de jobmogelijkheden in West-Vlaandere.

Meer info