Skip to main content

Faktion

Faktion is een end-to-end AI-bedrijf actief in tal van sectoren, gaande van telecom, retail, banking en insurance tot productiebedrijven (maak- en procesindustrie) en transport & logistics.

Faktion gelooft dat succesvolle bedrijven investeren in het ontwikkelen van hun eigen AI-bekwaamheid. De unieke aanpak van Faktion is gericht op het ontdekken, ontwikkelen en ondersteunen van die AI-bekwaamheid. Ze bestaat uit drie componenten:

Faktion
  • Faktion People – Talent & Consulting: Data scientists & developers tijdelijk of permanent ter beschikking stellen in een bestaande of te creëren Advanced Analytics & Data Science afdeling in uw bedrijf
  • Faktion Projects – Custom AI-projecten: Identificeren van strategisch relevante use cases en oplossingen van A tot Z uitwerken met behulp van de juiste technologie (denk aan NLP, Computer Vision, Sensor data, Predictive Modeling, Reinforcement Learning,…)
  • Faktion Products – AI-platformen: Ontwikkeld als SAAS-producten voor onze klanten of als spin-off voor Faktion (incubatie)

Faktion blinkt uit in het snel en efficiënt bouwen en incuberen van “fully deployed AI driven” platformen.

Recente spin-offs van Faktion zijn Chatlayer (chat- en voicebots) en Metamaze (intelligent document processing). Daarnaast bouwde Faktion ook platformen voor o.a. Proximus, Belfius, Sprimoglass, Colruyt Group en Singapore Government.

Faktion is de vertrouwde technische en businesspartner voor bedrijven die hun AI-zoektocht willen starten of het ontwikkelen van hun AI-bekwaamheid willen versnellen. Naast het bouwen van de oplossing zelf, gaat veel aandacht naar het vinden van het juiste talent, het opzetten van een AI governance, het implementeren van de ‘Faktion Modus Operandi” en het bepalen en opvolgen van succesfactoren en KPI’s. 

Voorbeelden en getuigenissen kan u hier raadplegen.

Contactpersoon

Willem Romanus

Bezoek hun website

Faktion zal ook pitchen tijdens de kick-off van de AI Academy.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag