Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Week van de Bedrijfsoverdracht

Week van de Bedrijfsoverdracht

Deze week vindt de Week van de Bedrijfsoverdracht plaats, een initiatief van Vlaio, het Agentschap Ondernemen en Innoveren. Ons doel? Ondernemers aanmoedigen om over zo'n bedrijfsoverdracht na te denken en het bespreekbaar te maken. 

Ondernemersverhalen

Op een zeker moment overweegt elke ondernemer de toekomst van zijn bedrijf. Zal het door familie worden overgenomen? Wordt het verkocht aan externe partijen of wellicht aan enkele managers?

Voka biedt twee begeleidingsprogramma's voor bedrijfsoverdrachten aan: Familio en Transitio. Familio is specifiek gericht op familiebedrijven. Het programma faciliteert open gesprekken over de uitdagingen waarmee zowel de huidige generatie (overlaters) als de toekomstige generatie (overnemers) te maken krijgen, en bereidt hen voor op een soepele overdracht van het familiebedrijf. Transitio daarentegen is bedoeld als begeleidingsprogramma voor ondernemers die zich willen voorbereiden op een eventuele verkoop, zowel intern als extern, van hun bedrijf.

Transitio 

Bereid je onderneming voor op overname

Denk je eraan om jouw onderneming over te laten aan een externe (of interne) koper? Maar zie je op tegen deze zakelijke en emotionele rollercoaster? Schuif je de planning van jouw overdracht voor je uit? Voka Transitio is een  begeleidingstraject dat bedrijfsleiders voorbereidt op de overdracht van hun onderneming.

Familio

Maak werk van je familiale overdracht

Voka Familio maakt de overdracht van familiebedrijven bespreekbaar, en is hét groepstraject voor Vlaamse familiebedrijven die met passie hun onderneming runnen en willen nadenken over de toekomstige generatiewissel.

 

Interesse of contact? Vul onderstaande formulier in

Regio
Interesse in
Bereid je onderneming voor op overname
Maak werk van je familiale overdracht
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

In samenwerking met VLAIO, Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen.

Nuttig voor jou

Risicobeheer bij bedrijfsoverdracht: hoe je valkuilen kan vermijden
FAQ

Risicobeheer bij bedrijfsoverdracht: hoe je valkuilen kan vermijden

Het plannen van een bedrijfsoverdracht is een uitdagend proces vol kansen en risico's. Of je nu je bedrijf aan een familielid overdraagt, het verkoopt aan een externe koper, of een management buy-out overweegt, het is cruciaal om de risico's te begrijpen en te beheersen. In dit artikel zal ik de veelvoorkomende risico's en valkuilen bij bedrijfsoverdrachten bespreken en advies geven over hoe je ze kunt vermijden.

Een stapsgewijze gids voor een succesvolle bedrijfsoverdracht - tips voor ondernemers
FAQ

Een stapsgewijze gids voor een succesvolle bedrijfsoverdracht - tips voor ondernemers

Overweeg je om je bedrijf over te dragen? Dit kan een complex proces zijn, maar met de juiste stappen en een goede voorbereiding kun je een succesvolle bedrijfsoverdracht realiseren. In deze stapsgewijze gids zal ik de belangrijkste stappen bespreken die betrokken zijn bij het overdragen van een bedrijf, en ik zal je voorzien van praktische tips om je te helpen bij dit spannende, maar uitdagende proces.