Skip to main content
 • Warmathon 2019

Warmathon 2019

Dag Collega's

Van woensdag 18 tot dinsdag 24 december vindt de Warmste Week van Studio Brussel plaats. Tijdens De Warmste De Warmste WeekWeek zal er ook voor de vijfde keer in zes steden een Warmathon georganiseerd worden: sportievelingen kunnen er gaan lopen en steunen zo een goed doel naar keuze. Op donderdag 19 december van 12u00 tot 20u00 houdt de Warmathon (2,7km) halt in Brussel. Het ideale moment om ook bij Voka ons warm hart te tonen. Zeg nu zelf, wat is er beter dan ons samen warm te lopen voor het goede doel? Schuilt er geen loper in jou? Niet erg, wandelen mag ook. Geen fan van lopen én wandelen? Dan ben je altijd welkom om te komen supporteren voor de andere collega's. 

We hebben natuurlijk ook een goed doel nodig waarvoor we die rondjes lopen/wandelen/supporteren. Aangezien er dit jaar 2033 goede doelen werden geregistreerd, maakten we alvast een selectie uit 3 goede doelen. Kan je er niet bij zijn, maar je hebt wel een voorkeur voor een bepaald goed doel? Aarzel dan niet om dit door te geven. Hieronder een korte opsomming van de drie gekozen doelen: 

 1. DOKTERS VAN DE WERELDDokters van de Wereld is een humanitaire medische organisatie die vecht voor het recht op zorg in België en daarbuiten. Ze focussen zich hierbij op:
  • Mensen aan de rand van de Belgische samenleving: daklozen, druggebruikers, sekswerkers, en mensen zonder papieren
  • Migranten & vluchtelingen
  • Slachtoffers van seksueel geweld en vrouwen in kwetsbare situaties
  • Mensen in crisissituaties (oorlog, natuurrampen, epidemiën)
  • Straatkinderen en kinderen in kwetsbare situaties
 2. KOM OP TEGEN KANKERElk uur krijgen vijf Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Dag en nacht, zeven dagen op zeven. Kanker is dus alomtegenwoordig en raakt ons allemaal. Van ver of van dichtbij. Kom op tegen Kanker strijdt al 30 jaar voor minder kanker, meer genezing en een betere levenskwaliteit voor mensen met kanker, mensen die kanker gehad hebben en hun naasten. Ondertussen is er al heel wat gerealiseerd. Maar er is nog veel te doen. Nog steeds krijgen een vrouw op de vier en een man op de drie met de ziekte te maken voor haar of zijn 75ste verjaardag. Dus moeten we zorgen voor nog betere preventie, nog gerichter wetenschappelijk onderzoek zodat behandelingen verbeterd worden en bijwerkingen verminderen, een nog betere zorg voor al wie door kanker getroffen wordt.
 3. ONDERNEMERS ZONDER GRENZENBezorgd om het klimaat? Om onze toekomst? Plant een boom of een bos aan de rand van de woestijn. Met je gift investeert OZG in duurzame herbebossingsprojecten om verwoestijning te stoppen, CO2 te fixeren, de biodiversiteit in fauna en flora te vergroten, een micro-economie op te starten, kinderen te onderwijzen, vrouwen een stem te geven, water te beheren, migraties te stoppen ...
Doe je mee?
Welk goed doel draag je een warm hart toe?
Kom op tegen Kanker strijdt al 30 jaar voor minder kanker, meer genezing en een betere levenskwaliteit voor mensen met kanker, mensen die kanker gehad hebben en hun naasten.
Met je gift investeert OZG in duurzame herbebossingsprojecten om verwoestijning te stoppen, CO2 te fixeren, ...
Dokters van de Wereld is een humanitaire medische organisatie die vecht voor het recht op zorg in België en daarbuiten.