Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Vlaams-Brabant
  • Voka-KvK Vlaams-Brabant laat topchef Jeroen De Pauw de Wereldexpo in Japan met flink wat Brabantse flair kruiden

Voka-KvK Vlaams-Brabant laat topchef Jeroen De Pauw de Wereldexpo in Japan met flink wat Brabantse flair kruiden

Vlaams-Brabant
  • 15/05/2025

Bieren, chocolades, witloof en mosterd. Het zijn culinaire parels uit Vlaams-Brabant die Japan op 14 mei zal ontdekken. “Tijdens onze missie naar de wereldexpo in Osaka zal topchef Jeroen De Pauw onze Voka-netwerkreceptie met enkele Vlaams-Brabantse streekproducten opfleuren”, zegt gedelegeerd bestuurder van Voka-KvK Vlaams-Brabant Kris Claes.

‘Designing Future Society for Our Lives’ is het thema van de Wereldtentoonstelling Expo 2025 in het ondernemende en bruisende Osaka. Tijdens een missie brengt Voka-KvK Vlaams-Brabant daar deze week een 30-tal ondernemers uit onze provincie samen om nieuwe inzichten te creëren voor de samenleving van morgen. Naast een bezoek aan de expo-stad staan ook Tokyo en Kyoto op het menu, met exclusieve bezoeken aan start-ups en bedrijven die een inspiratiebron zijn voor duurzame, maatschappelijke oplossingen.

Voka-KvK Vlaams-Brabant is een van de gastheren van netwerkrecepties op de Belgische Ambassade in Tokyo en op het Belgisch Paviljoen op de Expo in Osaka. “Daar willen we de smaakpapillen van de vele aanwezigen met een uniek menu verwennen. Enkele Vlaams-Brabantse streekproducten mogen daarbij niet ontbreken. Op ons event in Osaka zal de bekende tv-topchef Jeroen De Pauw enkele culinaire parels onze regio de eer geven die ze verdienen.”

Osaka

De eigenaar-uitbater van de culinaire hotspot Canapé in Tervuren gaat de uitdaging graag aan. “Net als ondernemen is ook koken meer dan een job. Het is mijn leven en mijn passie”, zegt Jeroen De Pauw. Naast zijn eigen krokante Belgische Bitterbol, zal hij de gasten een fluweelzachte soep van witte asperges serveren. “Ik zal die pimpen met een luchtig mosterdschuim van de befaamde mosterd van De Ster uit Lubbeek”, verklapt hij.

Een heerlijk sausje op basis van Geuze-Lindemans uit Sint-Pieters-Leeuw zal zijn zachte aardappelcrème met kabeljauw de nodige diepgang geven. “Het gebakken witloof van Bruyninckx uit Scherpenheuvel met rundstoverij in bruin bier van Stella Artois en een vleugje Centho-chocolade uit Tervuren zal de aanwezigen helemaal omverblazen”, belooft De Pauw.

foto gerechten

Als afsluiter krijgen de gasten op de Voka-netwerkreceptie in Osaka een Panna cotta van witte chocolade van Neuhaus uit Vlezenbeek. De salsa van kersen en kriek of fruitbier van Lindemans uit Sint-Pieters-Leeuw onderstreept dat Vlaams-Brabant een regio is die de wereld met een arsenaal aan kwalitatief hoogstaande streekproducten kan doen verbluffen.

“Voka-KvK Vlaams-Brabant is trots dat het culinaire parels van enkele van onze topbedrijven in Japan in de kijker kan zetten”, besluit Kris Claes.

 

 

groepsfoto

Contactpersoon

Tiffany Mestdagh

Woordvoerder & Communicatie

Motionmakers
Unifiedpost Group partnerlogo
Akkodis partner
Bofidi
Voka Kvk Vlaams-Brabant partner Brussels Airport
Propaganda
BMW Juma Leuven - Mechelen
ING
Logo SD Worx
Premed