Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Prioriteiten Oost-Vlaanderen

Een slagkrachtig beleid in Oost-Vlaanderen

Op economisch gebied is Oost-Vlaanderen een speeltuin voor innovatie. De afgelopen decennia zijn tal van technologiebedrijven als paddenstoelen uit de grond geschoten, en velen van hen hebben inmiddels internationale erkenning verworven. Zowel op het gebied van gezondheidstechnologie, software as a service (SAAS) technologie als diepgaande technologie (deep tech) is Oost-Vlaanderen een broeinest van succes. Belangrijk om op te merken is dat technologie en digitalisering cruciaal zijn gebleken voor succes in bijna alle sectoren, niet alleen voor techbedrijven. 

Bovendien richten Oost-Vlaamse bedrijven zich sterk op duurzaamheid. Meer dan 100 bedrijven in de regio nemen actief deel aan het Voka charter duurzaam ondernemen en streven expliciet naar de duurzaamheidsdoelen (SDG’s) van de Verenigde Naties. Dit maakt Oost-Vlaanderen niet alleen nationaal, maar ook internationaal een koploper op dit gebied. Innovatie staat ook hier centraal, met de vraag hoe welvaart op een duurzame manier kan worden gecreëerd. De economie in Oost-Vlaanderen is een exponent van de kennisregio die we zijn, met een van de grootste en meest diverse studentenpopulaties ter wereld. De universiteiten en hogescholen in de regio tonen de richting waarop de economie voortbouwt: altijd voorop, met technologie en duurzaamheid als innovatieve speerpunten! 

Om dit doel te bereiken, is een krachtig en doeltreffend beleid vereist van alle overheidsinstanties en regeringen binnen het land. Het is van essentieel belang dat we nu actie ondernemen om klaar te zijn voor de toekomst. Dit memorandum dient als een praktisch handboek om op diverse terreinen en op verschillende bestuursniveaus de nodige maatregelen te treffen. Deze stappen zijn cruciaal om Oost-Vlaanderen, Vlaanderen en België voor te bereiden op een succesvolle aanpak van belangrijke transities.

Nieuws rond de verkiezingen

Contactpersonen

Simon Lefèvre

Belangenbehartiging - Haven - Persverantwoordelijke

Jan Geers

Manager Belangenbehartiging - Manager Communicatie