Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Kies voor een ondernemend onderwijs

Goed onderwijs vormt de basis voor welzijn en welvaart. Het is de beste investering in onze enige echte grondstof: kennis en talentontwikkeling. Bedrijven smeken om STEM-profielen, maar er zijn te weinig leerlingen die kiezen voor deze richtingen. Ook het aantal hooggeschoolden in Limburg kampt met een historische achterstand. POM Limburg berekende dat binnen de Limburgse ondernemingen gemiddeld 20,3% van de medewerkers een hoger onderwijsdiploma heeft behaald. In Vlaanderen is dit 28,2%. Het aantal universitairen bedraag slechts 5,9% versus 11,1% gemiddeld.

DIT VRAAGT VOKA - KvK LIMBURG:

  • Voka – KvK Limburg investeert samen met Provincie Limburg en Hogeschool PXL in een Talentcenter dat jongeren aan het begin van het secundair onderwijs een extra tool in handen geeft om een weloverwogen studiekeuze te maken. Dergelijke Talentcenters moeten structureel uitgerold worden zodat iedere leerling er gebruik van kan maken.

  • Voorzie een betere financiering voor arbeidsmarktgerichte opleidingen, inclusief de graduaatsopleidingen.

  • Naast de ambitie van de UHasselt om de master geneeskunde, master social sciences en opleidingen binnen STEM-disciplines in te richten, gelooft Voka – KvK Limburg dat de uitbreiding van het aanbod met het studiegebied burgerlijk ingenieur een grote toegevoegde waarde zou hebben voor onze provincie.

Directeur Jonas De Raeve over ons onderwijs

Contactpersonen

Menno Van Gemeren

Senior adviseur belangenbehartiging

Jonas De Raeve

Directeur belangenbehartiging

Philippe Reyners

Adviseur Belangenbehartiging