Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Geef regionale luchthavens alle groeikansen

Meer dan 1.100 Vlamingen – onder wie een groot deel Limburgers – heeft een job dankzij de luchthaven Luik-Bierset. Steeds meer Limburgse bedrijven hebben er ook logistieke activiteiten en toonden zich belangrijk onder andere met het transport van vaccins en mondmaskers tijdens de coronapandemie. Daarnaast willen we met Droneport alle ruimte geven om verdere duurzame ontwikkelingen in deze sector mogelijk te maken

DIT VRAAGT VOKA - KvK LIMBURG:

  • Met de uitbreiding van de luchthaven van Luik is het de bedoeling om te groeien naar 2,5 miljoen ton, en dat terwijl het Vlaamse cargovolume stijgt naar 400.000 tot 660.000 ton in 2043. Vlaanderen exporteert en importeert meer goederen dan Wallonië, waarmee Vlaamse bedrijven en consumenten mogelijk zelfs meer profiteren van de luchthaven dan de Waalse. We vragen de Vlaamse regering dan ook om deze uitbreiding volop te ondersteunen.
  • Droneport moet verder uitgroeien als innovatieve hub en testsite in het verduurzamen van de sector. Ontwikkel daarom ook een Vlaamse strategie rond RAM (Regional Air Mobility) en UAM (Urban Air Mobility) in samenwerking met onder meer Skeyes. Droneport heeft ook een cruciale functie als vliegschool en andere luchthavengebonden opleidingen, waarvoor ze verdere ondersteuning verdient.

Directeur Jonas De Raeve over regionale luchthavens

Contactpersonen

Menno Van Gemeren

Senior adviseur belangenbehartiging

Jonas De Raeve

Directeur belangenbehartiging

Philippe Reyners

Adviseur Belangenbehartiging