Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Prioriteiten Antwerpen-Waasland

Wij blijven waarde creëren, samen met een toekomstgerichte overheid

We beleven geschiedenis. We beleven een scharniermoment waarin onze wijze van leven voor decennia in een andere plooi zal worden gelegd. Een wereldwijde gezondheidscrisis, de globale klimaatuitdagingen en het verlies van een 75-jarig vredesdividend op het Europees continent zetten ons in combinatie met het einde van het ‘gratis-geld’-tijdperk keihard met de voeten op de grond. En dan spreken we nog niet over het structurele tekort van de NV België, ondanks het torenhoog overheidsbeslag.

Als sectoroverschrijdende vertegenwoordiger van meer dan drieduizend ondernemers in onze regio reiken wij de beleidsmakers de hand om samen de energietransitie vorm te geven en oplossingen aan te reiken zodat wij hier in Antwerpen-Waasland toegevoegde waarde blijven creëren. We doen dit samen met Alfaport Voka en het Voka Kenniscentrum. We vragen aan de federale en Vlaamse overheden om het ondernemerschap te (her)waarderen, samen ons industrieel en economische weefsel futureproof te maken en een duidelijk kader aan te reiken waarin de overheid terugplooit op haar kerntaken. Dat is zorgen voor een transparante en eerlijke fiscaliteit die onder - nemers beloont die investeren en internationaliseren. Dat is een rechtszeker vergunningskader garanderen dat perspectief biedt aan onze eigen kmo’s, maar ook aan grote buitenlandse investeerders. Het zijn schakels van dezelfde economische waardeketting. Ten slotte moet de overheid haar uitgaven beperken tot toekomstgerichte innovaties en investeringen die zichzelf maatschappelijk terugverdienen.

Vier actiepunten voor een duurzame toekomst

Herwaarderen ondernemerschap futureproof industrieel en economisch weefsel Antwerpen-Waasland poort naar Vlaanderen, België en de wereld Kerntaken overheid

Nieuws rond de verkiezingen