Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

SDG Roadmap

SDG Roadmap: workshop voor een efficiënt en duurzaam beleid
  • Inspiratie voor een duurzaam actieplan
  • Een kader voor de toekomst
  • Til je duurzame bedrijfsvoering naar een hoger niveau
  • Brainstorm van chaos naar sterk beleid
  • Zowel voor eerste als vergevorderde stappen in duurzame bedrijfsvoering
SDGs

Duurzaam en succesvol ondernemen gaan hand in hand en versterken elkaar. Duurzaam ondernemen is niet langer het speelveld van dromers. Het is vandaag en morgen essentieel in het creëren van welzijn en welvaart. Voka trekt mee aan de kar via zijn Charter Duurzaam Ondernemen, én via deze workshop. Zo zetten we samen duurzaam ondernemen om in praktijk.
In een aantal stappen werk je met jouw team op een efficiënte manier naar een sterk duurzaam actieplan, dat je onderneming stap per stap naar een hoger niveau tilt.

Praktisch

De SDG Roadmap beslaat 2 delen. Een train-the-trainergedeelte en een praktische handleiding voor de brainstormoefening.

In de train-the-trainer worden de handvaten aangereikt voor wie met de SDG Roadmap aan de slag gaat binnen het bedrijf. Het heeft als doel de SDG’s te situeren in de evolutie van maatschappelijk verantwoord ondernemen en een duidelijk referentiekader op te bouwen om in het tweede deel aan de slag te gaan met de brainstormoefening.

Elke duurzame ontwikkelingsdoelstelling wordt onder de loep genomen, waarbij voornamelijk wordt gefocust op de praktische inzetbaarheid in een bedrijfscontext.

Alles wat je nodig hebt zit vervat in de train de trainer bundel die je hier kosteloos kan downloaden: 

Ga zelf aan de slag met de SDG Roadmap, of laat je begeleiden door een Voka coördinator duurzaam ondernemen en ontdek alle mogelijkheden van de SDG Roadmap. 
Halve dag: € 500 (excl BTW)
Volledige dag: € 900 (excl BTW)
Voor meer info, neem contact op met jouw regionale VCDO-coördinator.

Extra info:
De SDG Roadmap sluit naadloos aan op het Voka Charter Duurzaam Ondernemen waarin ondernemers uit alle Vlaamse uithoeken hun ambitie voor duurzaam ondernemen concreet maken. Hierin zetten ze jaar na jaar sterke acties neer die bijdragen aan de duurzaamheid van hun bedrijf en die hen wapenen voor de toekomst. Ze zijn een bron van inspiratie voor elkaar en geloven dat duurzaam ondernemen de enige vlucht vooruit is.
Meer info op www.voka.be/vcdo 

De SDG Roadmap werd ontwikkeld in samenwerking met Unitar Cifal Flanders en met de steun van MVO Vlaanderen.

 

Sustainable Development Goals (SDG's)Cifal Flanders

 

 

 

 

     MVO Vlaanderen