Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Ken je buren bij Tiense Suikerraffinaderij en PALL Life Sciences

Ken je buren bij Tiense Suikerraffinaderij en PALL Life Sciences

  • 29/11/2019

Je wil pannenkoeken bakken, maar de melk is op? Of je bent je huissleutels binnen vergeten en moet via de haag en tuin weer naar binnen klauteren? Je mag drie keer raden bij wie je gaat aankloppen. Juist ja, de buren. Dit geldt ook onder bedrijven. Onder het motto ‘beter een goede buur dan een verre vriend’ wil Voka ondernemers laten kennismaken met bedrijven uit dezelfde regio.

Het gezelschap trok daarna verder richting Hoegaarden, waar PALL Life Sciences bezocht werd. Plant manager Raf Vanheel en zijn team schetsten hoe het bedrijf uitgroeide van een simpele verpakkingsproducent to een wereldleider in 'eenmalig te gebruiken toepassingen' voor de farmaceutische en biofarmaceutische industrie. Tijdens de rondleiding doorheen de site kregen de aanwezigen een goed beeld van hoe PALL werkt aan innovaties die de gezondheid en levenskwaliteit bevordert voor een brede waaier van klanten en hoe op een unieke manier o.a. de productie wordt aangestuurd op dagelijkse basis.

Het concept ‘Ken je buren’ nam deze keer meer dan 60 ondernemers mee naar de Tiense Suikerraffinaderij, die momenteel op volle toeren draait door de jaarlijkse bietencampagne. De komende maanden zal er ongeveer anderhalve miljoen ton suikerbieten door de machines gaan, goed voor zo'n 200 000 ton suiker. Director Sugar Factories Jan Ingels belichtte uitgebreid hoe zo’n Tiens klontje uiteindelijk in jouw kop koffie belandt.

c
Proximus
Dyls februari2024

Artikel uit publicatie