Skip to main content
Map
  • Lokale verkiezingen: Voka Memorandum Vlaams-Brabant

Lokale verkiezingen: Voka Memorandum Vlaams-Brabant

  • 31/08/2018

Op zondag 14 oktober trekken we met zijn allen naar de stembus voor de lokale verkiezingen. De lokale verkiezingen zijn ook voor ondernemers van cruciaal belang. Gemeenten en steden vormen immers vaak het eerste toegangsloket tot de overheidsdienstverlening. Lokale besturen hebben ook grote impact op de bedrijfsvoering: ze beoordelen de vergunningsaanvragen, hebben impact op de mobiliteit en leggen fiscale en andere lasten op.

Peter Van Biesbroeck, Algemeen Directeur Voka Vlaams-Brabant: “Verkiezingen voor lokale besturen zijn een speciaal beestje voor ondernemers. Want niet iedere ondernemer heeft een bedrijf in dezelfde gemeente waar hij/zij woont. Om je te helpen wegen op het lokale beleid, spreken wij als stem van de ondernemers uit onze provincie. In de voorbije maanden hebben we bij Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant een bevraging gehouden bij 390 ondernemers en 23 gemeente- of stadssecretarissen. We legden ook ons oor te luister bij de ondernemers uit onze regiobesturen.


Het resultaat zijn de zeven memoranda voor onze provincie, opgedeeld volgens regio. Tip van de sluier: mobiliteit is een enorm knelpunt in onze provincie. Dat hoeft niet te verbazen, want in Vlaams-Brabant hebben we de langste woon-werkafstand in tijd en in kilometers van heel Vlaanderen. Bovendien staan we altijd op de eerste of tweede plaats voor werknemers van andere provincies. Maar ook op andere vlakken is de uitdaging in onze provincie groot.”

 

Benieuwd wat er op het verlanglijstje staat van de ondernemers in jouw regio?

Lees er alles over in dit verkiezingsmemorandum:

 

Benieuwd naar de standpunten van jouw lokale politici?

Mis het verkiezingsdebat niet in jouw buurt

Verkiezingsdebat Aarschot

Verkiezingsdebat Diest

Verkiezingsdebat Kanal

Verkiezingsdebat Londerzeel

Contactpersoon

Fientje Moerman

Voka Lokaal Coördinator

Proximus