Skip to main content
  • Temse/Tielrode: Durmejaagpad onderbroken tot eind 2017

Temse/Tielrode: Durmejaagpad onderbroken tot eind 2017

Waterwegen en Zeekanaal is op 8 september gestart met de bouw van een uitwateringsconstructie voor het getijdengebied Klein Broek in Temse. Tussen Tielrode en de Mirabrug in Waasmunster is het jaagpad aan de Durme minstens tot eind 2017 afgesloten. Fietsers die woon-werkverplaatsingen maken langs het jaagpad, moeten omrijden.

In het kader van het Sigmaplan werkt Waterwegen en Zeekanaal aan de ontpoldering van Klein Broek. Het gebied van ruim 32 hectare wordt teruggegeven aan de rivier en omgevormd tot een natuurlijk getijdengebied met slikken en schorren. De ingreep moet het overstromingsrisico in de omgeving beperken. Voor de aanleg van een uitwateringsconstructie moet het jaagpad langs de Durme tijdelijk afgesloten worden.

Omleiding

Het jaagpad is in Tielrode afgesloten vanaf het knooppunt met de Burgemeester Siegfried Buytaertdreef tot aan de kruising met de Drapstraat aan de Mirabrug. Fietsers rijden vanuit Tielrode om langs de Gentstraat en de Legen Heirweg, om op het rondpunt Duivenhoek in Elversele af te buigen naar de Durme, langs de Pontweg (N41) en de Drapstraat. Het fietsveer Tielrode-Hamme blijft in werking en is steeds bereikbaar.

Meer info vindt u hier.