Skip to main content
  • Technology & Venture Capital Inspiratiemissie Tokyo - reünie

Technology & Venture Capital Inspiratiemissie Tokyo - reünie

Technology & Venture Capital Inspiratiemissie Tokyo - reünie

Tokyo

 

 

 

 

 

 

 


Van 14 tot en met 20 december 2019 trok Voka-KvK Limburg op een unieke technologie en venture capital inspiratiemissie naar Tokyo. Op het programma stonden exclusieve bedrijfsbezoeken, waaronder bij Toyota, Fujitsu, KDDI en het AI-Roboticslab van de Universiteit Tokio. Graag lijsten we hier nog eens de presentaties op van onze bezoeken:

AIST: Presentatie van bedrijf AIST, National Institute of Advanced Industrial Science and Technology. Gegeven door Dr. Lorenz Granrath, professor bij Waseda in hernieuwbare energie.

AC Biode + AC Biode 2: Startup in batterij technologie & hernieuwbare energie. Zij ontwikkelden en patenteerden werelds’ eerste AC biode batterij, die veel compacter is dan de traditionele lithium ion batterijen. Mr. Kubo studeerde in de UK en bekijkt ook de opening van een kantoor in België of Luxemburg.

BE-JP: Presentatie gegeven in het Belgian Beer Café. Ontmoeting met angel investors en andere genodigden op de Belgisch Luxemburgse Kamer van Koophandel in Japan (BLCCJ). Een van de gasten was de Belgische projectleider van het Olympisch Stadium.

EU-Japan center activities + EU-Japan center powerpoint + METI: Introductie in de joint venture tussen de EU en METI, het Japans Ministerie van Economie en Industrie. Focus van hun activiteit ligt op bilaterale business stimuleren. Presentaties met thema: hoe Japan hefbomen voor patenten creëert en hoe IP in Japan werkt.

Fineteq + Fintech Association of Japan + Plug and Play + Symphony: Pitches van fintech experten en startups over het Japanse Fintech ecosysteem, venture money en business modellen die tractie vonden in het regelgevend kader. 

Moneytree: Unieke start-up in Shibuya-Tokyo, Japan’s Silicon Valley, biedt een asset managing app/cloud-based accounting oplossing. Enorme fund raising sinds de start met maar liefst 850.000 downloads in hun eerste 3 jaar. Dé referentie voor disruptief betaalverkeer in Japan. 

Rakuten + Rakuten 2: Presentatie van het HQ van Japan’s top tech bedrijf en officiële sponsor van FC Barcelona. Inzicht in het systeem van hun digitale currency en in de toekomstige visie en de e-commerce roots van de Rakuten innovatiecultuur.

Contactpersoon

Cathérine Dreesen

Directeur internationalisatie & innovatie