Skip to main content

Race to the Future

De Race to the Future is een spectaculaire wedstrijd waarbij iedereen met een passie voor IT & technologie, studenten én bedrijven, het tegen elkaar opnemen. Teams bouwen een innovatie AI-wagen uit om vervolgens als snelste het parcours foutloos af te leggen in een zo kort mogelijke tijd. Dit project is in samenwerking met Hogeschool PXL en Corda Campus.

Meer informatie: https://www.racetothefuture.be/

PXL-Voka Young & Strong

PXL-Voka Young & Strong is een gloednieuw netwerk dat jongeren die staan te popelen om het verschil te maken, verbindt. Met één doel voor ogen: jongeren op een innovatieve en verfrissende manier warm maken om hun talenten te ontwikkelen, om te ondernemen en om hun stoutste dromen waar te maken!  

Young & Strong biedt een inspirerend jaarprogramma met activiteiten voor jonge durvers en doeners uit heel Vlaanderen en de Euregio. Met 3 inspiratieroutes over leadership & ondernemen, creativiteit en technologie.  En met een talentboostertrack en inspirerende ontmoetingen met charismatische pioniers, succesvolle CEO’s en eigenzinnige kunstenaars en artiesten, én met personal coaches die jong talent uit hun comfortzone haalt om hen nadien te laten excelleren. 

Meer informatie: https://www.youngandstrong.be/
 

Young&Strong

STEM@Work

STEM@work kadert binnen Ontdek Techniek Talent, een initiatief van de provincie Limburg i.s.m. Voka – KvK Limburg. Het heeft tot doel jongeren hun talenten te laten ontdekken voor techniek en wetenschap. Want de arbeidsmarkt roept om technisch geschoolde profielen.

Studies geven aan dat je reeds best bij de allerkleinsten begint om hen hun talenten te laten ontdekken. Daarom dat het onderwijzend personeel uit het kleuter- en basisonderwijs gestimuleerd wordt om een bedrijfsbezoek te brengen, en dit te vertalen naar de leerstof in de klas.
 

Provincie Limburg

Contactpersonen

Kristof Thijs

Kristof Thijs

Coördinator onderwijs

Sara Weerts

Sara Weerts

Coördinator Young & Strong