Skip to main content
  • Talent Werkt! Oost-Vlaamse bedrijfsleiders jureren GIP-proeven van leerlingen.

Met “TalentWerkt!” brengen we op lokaal vlak bedrijfsleiders samen met de directie, vakleerkrachten en coaches van scholen. Zo willen we technische studies positief in het daglicht stellen. Het is bovenal de perfecte gelegenheid om u als bedrijfsleider in contact te brengen met de werknemers van morgen. In een alsmaar krappere arbeidsmarkt is het van cruciaal belang om uw netwerk uit te breiden met schooldirecties en vakleerkrachten.

Elke laatstejaarsstudent TSO en BSO maakt een geïntegreerde proef (GIP) in het kader van zijn einddiploma. Los van de evaluatie voor het diploma, organiseert Voka een extra jurering vanuit het bedrijfsleven. Leerkrachten en directie van de school maken een selectie van de beste GIP’s per studiedomein. De studenten stellen hun werk voor aan een jury van een 20-tal regionale bedrijfsleiders.

“De bedrijfsleiders krijgen een unieke kans om hun netwerk uit te breiden met vakleerkrachten en studenten”  

Wordt u jurylid?

Tijdens “TalentWerkt!” worden de GIP-werken van jongeren kritisch beoordeeld door een jury van bedrijfsleiders uit de eigen regio. Zij evalueren de innovatiegerichtheid, de duurzaamheid en de marktwaarde van de eindwerken.

U jureert één namiddag gemotiveerde studenten uit technische domeinen die zich hebben ingeschreven om mee te dingen naar de beste GIP.

Bent u een bedrijfsleider met expertise in bouw, hout, technologie, wetenschappen, mechanica of elektriciteit? U wordt toegewezen aan uw expertisedomein en gaat samen met andere juryleden langs bij de standen van de leerlingen. Meteen na de jurering volgt een officiële prijsuitreiking in aanwezigheid van de studenten, ouders, leden Voka, leden RvB school en stadsbestuur.

Door samen te werken met scholen in STEM-richtingen en GIP-proeven te jureren, maken bedrijfsleiders kennis met de werknemers van morgen.

Gedelegeerd bestuurder Geert Moerman, Voka Oost-Vlaanderen

Talent Werkt groeit

In de regio Vlaamse Ardennen organiseerde Voka Oost-Vlaanderen reeds zes edities van TalentWerkt! Het event omvatte een jobbeurs en een jurering van GIP-proeven. Twee jaar geleden werd in Deinze een eerste TalentWerkt! succesvol georganiseerd en vorig jaar kreeg ook Eeklo een eigen editie.

Wegens het grote succes is de vraag bij bedrijven voor dit initiatief sterk toegenomen. In 2020 wordt TalentWerkt! dan ook uitgebreid tot 7 scholen verspreid over de regio’s Vlaamse Ardennen, Denderstreek, Leiestreek en Meetjesland.

Met dit initiatief tonen we de kwaliteit van de school en onze samenwerking met diverse domeinen en met de industrie.

Sam Heyerick, directeur VTI Deinze

Praktisch

Al onze leden zijn welkom op de netwerkreceptie vanaf 18 uur.

Doelgroep

Voor zaakvoeders en medewerkers van kleine en grote Oost-Vlaamse organisaties gelegen in de regio.

Liefst met expertise in één (of meer) van volgende domeinen:

  • bouw
  • hout
  • technologie en technieken
  • toegepaste & industriële wetenschappen
  • mechanica
  • elektriciteit
  • welzijn & zorg
  • handel en informatica
  • land- en tuinbouw

Informatie

Meer weten? Stuur een mailtje naar Helena Vancampenhout of bel 0484 35 68 11.

Prijs en annulatievoorwaarden

Gratis

Eventdatum

Jaarlijks in mei en juni

In samenwerking met

ESF partner

Contactpersoon

Helena Vancampenhout

Arbeidsmarkt - Innovatie