Skip to main content
 • Scouting Industrie 4.0

Scouting Industrie 4.0

Waarschijnlijk hoorde je al over de vierde industriële revolutie. Velen hebben er dan ook de mond van vol, maar in de praktijk is zo'n digitale evolutie minder vanzelfsprekend. Bedrijven kunnen niet zomaar hun infrastructuur en business model overboord gooien. Daarom krijg je bij Scouting 4.0 de kans om binnen te kijken bij innovatieve productiebedrijven en leer je hoe zij deze transformatie op een gestructureerde en succesvolle manier voltooiden.

Bij Scouting 4.0 ga je op bezoek bij verschillende innovatieve productiebedrijven die pionier zijn op vlak van Industrie 4.0. Zo krijg je de buitenkans om binnen te kijken bij bedrijven die het transitieproces hebben ingezet of ondertussen voltooiden. Tijdens de getuigenis van het gastbedrijf zal de focus op het transformatieproces liggen en komen volgende vragen aan bod

 • Welke voorbereiding is noodzakelijk om te kunnen transformeren?
 • Welke hindernissen bevinden zich op het pad?
 • Welke technologie werd uiteindelijk gekozen?
 • Hoe betrekken we onze medewerkers?

Na de "theorie" trek je je veiligheidsschoenen aan en krijg je een rondleiding doorheen het bedrijf. Terwijl krijg je uitleg over het ontwikkelingsproces: wat zijn de uitdagingen, waar liggen de valkuilen en welke nieuwe kansen ontstaan er. Zo koppel je de praktijk aan de theorie. Na de rondleiding kun je netwerken met de andere deelnemers bij een hapje en drankje.

Opgelet

Deelname aan Scouting 4.0 staat op de naam van het bedrijf. Zo kun je in functie van het thema van de sessie de meest geschikte medewerker laten deelnemen. De plaatsen zijn beperkt. First come, first served.

Programma

R&D en Supply Chain @ Procter and Gamble

Het Brussels Innovation Centre is het Europese R&D-hoofdkwartier van Procter & Gamble en biedt onderdak aan 1100 medewerkers, waarvan 600 wetenschappers en ingenieurs. Voor Scouting 4.0 wilt P&G je inzicht bieden in Industrie 4.0, in R&D, in Engineering en in Product Supply. Op R&D en Engineering worden er verschillende programma's getoond zoals: VR-gebruik voor consumentenonderzoek en hoe ze besparen en de productie verhogen in één van Europa's grootste fabrieken. De collega's van Supply Chain Innovation geven een inzicht in hoe Industrie 4.0 kan helpen inzicht te krijgen in het optimaliseren van de complexe supply chain, vanuit de fabriek tot aan de consument. 

Daar stopt het niet. De InQBET/Workero ruimte, het prototype centrum en de consumenten lounge zijn de hoogtepunten van een rondleiding op de campus. Na afloop is er tijd om te netwerken met een drankje en een hapje.

Datum
16 juni 2022, van 16.00 tot (ongeveer) 20.00 uur

Adres
Procter and Gamble Brussels Innovation Center
Temselaan 100
1853 Stroombeek-Bever

De fabriek van de toekomst @ P&V Panels

De fabriek van de toekomst 

P&V Panels ontwerpt en bouwt elektrische schakelborden. Naast deze productie en engineering heeft het bedrijf ook een afdeling die onderhoud uitvoert op schakelborden en een team voor gebouwenautomatisatie. In de vestiging in Heusden-Zolder werden een hele reeks digitalisatieprojecten doorgevoerd om de processen beter met elkaar te linken. Ook de inrichting van de productieruimte werd grondig aangepakt. Ze werden dit jaar dan ook terecht bekroond met de factory of the future award van 2022.

Datum
15 september 2022, van 16.00 tot (ongeveer) 20.00 uur

Adres
Industrieweg 10
3550 Heusden-Zolder

Factory of the future

Renewi

De inhoud van deze sessie wordt binnenkort bepaald.

Datum
27 september 2022, van 16.00 tot (ongeveer) 20.00 uur

Adres
Renewi
Mechelsesteenweg 642
1800 Vilvoorde

Renewi logo

Duurzame industrie en automatisatie van verkoop @ AB InBev

In AB Inbevs R&D centra komen de eeuwenoude brouwtraditie en de nieuwste technologieën samen. Ze schalen bestaande mogelijkheden op het gebied van data, analyse, automatisering en AI op en verkennen opkomende technologieën zoals blockchain en VR. Vervolgens integreren ze al deze innovaties binnen de hele organisatie. Tijdens dit bezoek licht AB InBev naast hun uitdagingen, hindernissen en oplossingen ook 2 interessante cases toe. 
 
De eerste case is BEES. AB InBev ontwierp zelf een applicatie/e-commerce platform waarbij ze logistieke en verkoopsystemen combineren met nieuwe digitale capaciteiten zoals AI. Hier kunnen kmo’s producten doorbladeren, bestellingen plaatsen, beloningen verdienen, leveringen regelen en facturen beheren. Zo krijgen ze vanaf één plek toegang tot zakelijke inzichten. Het platform rolt eind dit jaar uit in België en Nederland. 

Bij de tweede case focust op het duurzaamheidsaspect bij het implementeren van moderne technologieën. Welke technologie precies wordt uitgelicht, is nog een verassing.
 

Datum
6 oktober 2022, van 16.00 tot (ongeveer) 20.00 uur

Adres
AB Inbev
Brouwerijlplein 1
3000 Leuven

Blik op de toekomst @ Flanders Make

Flanders Make opent haar deuren in Leuven om ons een blik te geven op de toekomst van de industrie. Tijdens deze sessie worden de nieuwste en meest veelbelovende technologische ontwikkelingen en hun toepassingen via live demonstraties toegelicht. 

Datum
10 november, van 16.00 tot (ongeveer) 20.00 uur

Adres
Flanders Make
Gaston Geenslaan 8
3001 Leuven

Doelgroep

 • Technische directeurs 
 • Procesleaders 
 • Bedrijfsleiders KMO 
 • IT-managers 
 • Innovatiemanagers 
 • Productiemanagers 
 • Industrial Engineers 
 • Lean Experts 
 • Hoofd Technische dienst 
 • Manager smart factory 
 • Zaakvoerder KMO
   

Niet voor adviesverlenende diensten-, service- en consultancy bedrijven. Concurrenten van gastbedrijven kunnen geweigerd worden voor het desbetreffende bedrijfsbezoek.

Wil je meer info? Contacteer Melissa Sente.

partners

Contactpersoon

Melissa Sente

Adviseur Digitalisatie en Innovatie

Wanneer

Prijs

€1000 (excl. btw)

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Lees hier onze annulatievoorwaarden.

 

Proximus