Skip to main content
  • Ontdek de sales- en marketingopleidingen van het voorjaar

Ontdek de sales- en marketingopleidingen van het voorjaar

  • 18/01/2018

U bent overtuigd van de kwaliteit van uw producten of diensten, maar heeft het gevoel dat uw bedrijf nog groeimarge heeft op het vlak van verkoop? Dan bent u bij Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen aan het juiste adres. Om u nog beter te ondersteunen op het vlak van marketing en sales, ontwikkelden we dit aanbod op maat van de West-Vlaamse ondernemingen.

LAB: Het marketingplan als strategisch plan 

Het is niet altijd eenvoudig om als marketeer de directie en de verkopers te overtuigen van de uitgestippelde marketingstrategie. Deze opleiding helpt u om uw plannen overzichtelijk en krachtig voor te stellen, zonder de bedrijfsdoelstellingen en de kosten-baten-analyse uit het oog te verliezen. U werkt uw eigen strategisch marketingplan uit en krijgt daarbij concrete feedback van expert Romeo Baertsoen en de andere deelnemers. 

Deze opleiding van 5 sessies start op 25 januari.

Meer info en inschrijven.


Buitengewoon verkopen van binnenuit

De binnendiensten nemen op vele vlakken het roer over van de verkoper op de baan. Informatie-aanvragen, telefonische commerciële gesprekken, logistieke service,…: heel wat klantencontacten verlopen niet meer face-to-face. Na deze opleiding door Geert Delobelle blinkt u uit in het bellen en mailen met klanten en prospecten en kunt u een sterke band opbouwen met hen, ook zonder fysiek contact.

Deze opleiding van 1 dag vindt plaats op 23 februari.

Meer info en inschrijven.


LAB: Social media plan 

U post geregeld iets op Facebook of LinkedIn, maar zonder strategische of planmatige aanpak? U bent ervan overtuigd dat social media op professioneel vlak een meerwaarde kunnen zijn, maar u weet niet welke kanalen het meest geschikt zijn? Dan is dit LAB met coach Bavo Goos iets voor u. In vijf sessies werkt u een plan uit op maat van uw bedrijf, van contentstrategie tot merkidentiteit en adverteren via social media.

Deze opleiding van 5 sessies start op 2 maart.

Meer info en inschrijven.


Vlot online prospecteren

In deze interactieve opleiding krijgt u tientallen tips om gratis of budgetvriendelijk online op zoek te gaan naar potentiële klanten.  Trainer Geert Delobelle gaat in op de verschillende soorten online tools, creatieve prospectietechnieken, social selling en e-mailmarketing. Zo bereidt u efficiënt uw koude prospectie voor.

Deze opleiding van 1 dag vindt plaats op 9 maart.

Meer info en inschrijven.


Maximaliseer uw eigen verkoopsstijl

Trainer Claude Chielens zoomt in deze opleiding in op uw persoonlijke salesdrijfveren. Op basis van uw profiel krijgt u tips om uw salesvaardigheden verder aan te scherpen en om beter te leren verkopen aan klanten met een ander profiel. De sessies zijn zeer (inter)actief en dankzij tussentijdse opdrachten leert u de nieuwe vaardigheden toepassen in de praktijk. Bij ex-deelnemers steeg de gemiddelde omzet tien procent in de drie maanden na de training. 

Deze opleiding van 5 sessies start op 7 mei.

Meer info en inschrijven.


NIEUW: Business Club Internal Sales/Customer Service

Dit traject is bedoeld voor leidinggevenden van interne customer service/internal sales-diensten van middelgrote en grote bedrijven die gevestigd zijn in West- of Oost-Vlaanderen en internationaal actief zijn. U gaat dieper in op thema’s als: hoe uw sales force optimaal ondersteunen, klachtenbehandeling, de optimalisatie van touchpoints tijdens de customer journey, de voorbereiding van beurzen,… De sessies worden begeleid door een enthousiast steering committee met uitgebreide praktijkervaring.

Deze Business Club bestaat uit 7 sessies en start op 22 mei. 

Meer info en inschrijven.

Contactpersoon

Valerie Meuser

Directeur Member Services