Skip to main content
 • Home
 • Rekruteren over de (taal)grens met “Vous êtes les bienvenus”

Rekruteren over de (taal)grens met “Vous êtes les bienvenus”

VELB header

U vindt onvoldoende kwalitatieve arbeidskrachten? Bepaalde vacatures raken maar niet ingevuld? En dan te bedenken dat zoveel Noord-Franse en Waalse werkzoekenden op zoek zijn naar een job ... 

Wij bleven niet bij de pakken zitten en sloten twee engagementsverklaringen af, met Wallonië en met de Région des Hauts-de-France. 

We rollen een unieke en intensieve samenwerking uit om Noord-Franse en Waalse werkzoekenden naar West-Vlaanderen te halen, onder meer met de herlancering van de compleet vernieuwde website www.vouseteslesbienvenus.eu die Franstalige werkzoekenden in een paar muisklikken tot bij uw vacatures brengt. 

Kies voor één van de volgende formules en stap mee in dit project. Zo geniet u straks mee van een gerichte marketingcampagne waarin diverse initiatieven via regionale televisie, radio en perscommunicatie bekend gemaakt worden.

MINI

 • post uw vacatures op de Facebookpagina van de Région des Hauts-de-France en word meteen gevonden
 • post uw bedrijf op de website www.vouseteslesbienvenus.eu (korte intro en 6 door u aangeleverde foto’s) en maak uw vacatures  bekend bij Noord-Franse en Waalse werkzoekenden

 Maxi

Alle onderdelen uit de MINI FORMULE , maar ook

 • een gerichte mailing naar Noord-Franse en Waalse werkzoekenden die in aanmerking komen voor uw vacatureprofielen
 • deelname aan één of meerdere specifieke jobbeurzen, -datings of -bussen waarbij onze Noord-Franse en/of Waalse partners zich  engageren om gerichte kandidaten te matchen met uw vacatures 
 • opname aan voordeeltarief (4200 euro - excl. btw) in onze videoreeks met een montage van (1´20´´) specifiek gemaakt op maat van  uw bedrijf. 

De montages van 1´20” worden geïntegreerd in de website van www.vouseteslesbienvenus.eu en uitgezonden op een regionale TV-zender naar keuze in Noord-Frankrijk of Wallonië: regio Duinkerke (Grand Littoral TV), regio Rijsel (Grand Lille TV) of regio Moeskroen/Doornik (Notélé). Dit gedurende 7 dagen en met 4 uitzendingen per dag, die gemiddeld door 982.000 unieke kijkers worden bekeken. Hierin worden werkzoekenden gericht aangesproken, in hun eigen taal, over de voordelen van werken in West-Vlaanderen (zie voorbeeld: www.rtvm.be/voka).

Voka West-Vlaanderen faciliteert deze initiatieven en volgt ze ook op. Zo willen wij een optimale spreiding garanderen en wordt uw bedrijf maximaal in de kijker gezet bij het juiste doelpubliek. 

Intekenen voor de MINI of MAXI FORMULE? Vervolledig bijgaande inschrijfstrook en stuur terug naar:

Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen - t.a.v. Davy Maes - President Kennedylaan 9A - 8500 Kortrijk

Ook voor uitzendkantoren!

Bent u als ‘in house’ partner actief bij één van uw klanten, dan kan u gebruik maken van één van de bovenstaande formules.

Wenst u als uitzendkantoor zelf bekendheid te verwerven bij Noord-Franse of Waalse werkzoekenden, dan kunnen wij u als ‘preferred partner’ toevoegen op onze website www.vouseteslesbienvenus.be. Voor info en commerciële voorwaarden, contacteer Davy Maes, Voka - Kamer van Koophandel (056 23 50 48).

Laat Noord-Frans toptalent ook stage lopen in uw bedrijf!

Vroeg begonnen is half gewonnen… Hoe eerder u Noord-Frans toptalent laat kennismaken met uw bedrijf, hoe groter de kans dat ze bij u aan de slag gaan … Laat daarom Noord-Franse hoger onderwijs studenten kennismaken met uw bedrijf via een ‘excellente stage’.

 

 • stel uw bedrijf exclusief voor op de verschillende Noord-Franse Universiteiten in Rijsel
 • stel uw bedrijf open voor een ‘excellente stage’ en laat één of meerdere Noord-Franse topstudenten bij u stage lopen
 • neem deel aan het debat tijdens het slotevent van de samenwerking tussen Voka West-Vlaanderen en de Conseil Régional des Hauts- de-France. 
 • heet gedurende 2 weken één of twee Noord-Franse leerlingen welkom in uw bedrijf voor een kijkstage
   

Hulp nodig?

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Vraag het @ Voka
ING
Proximus
SD Worx
CRM Group