Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Overzicht afleveringen

Podcast 'Aan het woord', een overzicht van alle afleveringen

Afl22: Nicole Segers, Monard Law

Maak kennis met Nicole Segers, een toegewijde advocate die onze ondernemers een hart onder de riem steekt. Na haar specialisatie in handelsrecht, breidde ze haar praktijk uit naar vennootschapsrecht en is ze momenteel ook actief als bemiddelaar voor handelszaken. Sinds 2000 is ze werkzaam bij Monard Law en in 2007 werd ze ook vennoot. Wat zijn haar drijfveren? Ontdek in deze podcast!

Afl21 - Gert Damiaans, Argus advocaten

Tijdens deze podcast laten we Gert Damiaans aan het woord. Als doorgewinterde expert met oog op handels- economisch recht in de brede zin van het woord, deelt hij zijn inzichten. Hij werd geboren en getogen in Hasselt en stond op zijn achttiende nog onbeslist over zijn toekomst. Hoe kwam hij er uiteindelijk toe om advocaat te worden? Ontdek het antwoord in deze podcast en luister nu. 

Afl20 - Niels Diepvens, Vensius

Zie jij het bos door de bomen in een complex juridisch ondernemersklimaat? In deze aflevering gaan we in dialoog met Niels Diepvens, CEO van advocatenkantoor Vensius. In 2021 opende hij samen met zijn broer Sander het kantoor in Hasselt met torenhoge ambitie. Aan de hand van hun fiscaal en vennootschapsrechtelijk kompas, gidsen zij ondernemers door deze complexe materie heen. Ontdek alles over het Vensius-DNA in deze aflevering!

Afl19 - Inger Verhelst & Nicholas Thoelen, Claeys en Engels

Doorheen deze podcast 'Aan het woord' zijn we te gast bij Inger Verhelst en Nicholas Thoelen. Samen tellen ze voor maar liefst 40 jaar ervaring bij HR-advocatenkantoor, Claeys & Engels in het hartje van Hasselt.  Ze bieden een full-service pakket aan voor werkgevers: van KMO's tot grotere ondernemingen. Wil je meer weten over hun visie rond HR Law? Beluister deze podcast en ontdek het! 

Afl18 - Joeri, Burt & Carlos, Nelissen Steenfabrieken

Vandaag laten we Joeri, Burt en Carlos van Nelissen Steenfabrieken aan het woord. Deze neven staan als 4e generatie aan het roer van deze impressionante onderneming die reeds meer dan 100 jaar meegaat. Ben jij benieuwd naar hun interessante ondernemersverhaal en hoe Nelissen Steenfabrieken is uitgegroeid tot een gevestigde waarde in Limburg voor het fabriceren van gevelstenen? Beluister dan zeker deze podcastaflevering van 'Aan het woord'.

Afl17 - Jo Willems & Kyoto Van Herreweghe, Lydian

Lydian is een full-service Belgisch advocatenkantoor met een Angelsaksische aanpak. Hun unieke mix van transactionele wetkennis en uitmuntende pleitvaardigheden leidt tot no-nonsense oplossingen met een duidelijke toegevoegde waarde. Straight-to-the-point advice in mensentaal, dat is waar ze gekend voor zijn. Dit jaar vieren ze hun twintigste verjaardag, hoog tijd dus om even stil te staan bij hun verwezenlijkingen en toekomstplannen. Maak kennis met Jo Willems en Kyoto Van Herreweghe van Lydian!

Afl16 - Laurent Licata, Licata Vini

In deze aflevering van de podcast 'Aan het woord' zijn we te gast bij Laurent Licata van familiebedrijf Licata Vini. Hij neemt je mee in de geschiedenis van deze Limburgse toponderneming en vertelt je alles over hun digitale evolutie, toekomstplannen en zoveel meer. Benieuwd naar waar deze straffe onderneming zoal mee bezig is? Ontdek het in deze nieuwe aflevering.

Afl14 - Ruth Claes, vzw IN-Z

Voor deze 14de aflevering van de podcast 'Aan het woord' zijn we te gast bij Ruth Claes van vzw IN-Z. Al 26 jaar actief binnen de organisatie en sinds 6 jaar algemeen directeur. Ze deelt haar boeiende visie rond de krapte en afstand tot de arbeidsmarkt. Hoe activeren we de grote groep werklozen? Kom er het komende halfuur alles over te weten.

Afl13 - Tillo Dumont, KPMG

Laura en Lisa waren te gast bij KPMG, een wereldwijd netwerk van professionele kantoren die diensten verlenen op het gebied van audit, belastingen en advies. Tillo Dumont nam hen mee in zijn sterk verhaal en hoe hij binnen KPMG zijn kennis rond familiebedrijven verder kon ontwikkelen. Vragen als: 'wat zijn de voornaamste uitdagingen bij een overdracht', 'hoe navigeer je als familiebedrijf door fiscale/juridische vragen' of hoe anticipeer je op het principe 'nieuwe meesters, nieuwe wetten'? Beluister de podcast en kom er alles over te weten. 

Afl12 - Jeroen Bartels & Wim Bosman

Van coronalening tot Oekraïnelening, het is voor de Limburgse bedrijven geen evidentie om jaar in jaar uit geconfronteerd te worden met onvoorziene uitdagingen. Laura en Lisa waren te gast bij Nelissen Steenfabrieken waar Jeroen Bartels, export director bij Nelissen Steenfabrieken, en Wim Bosman, Business Development Specialist bij Credendo, hun verhaal deden over de huidige situatie Rusland-Oekraïne.

Afl11 - Drie topverzekeraars, Ethias - Allia/VHS - Bamps verzekeringen

Wie dacht dat de verzekeringswereld saai was, zit volgens deze straffe ondernemers helemaal mis. Gestart vanuit passie, studies of er 'per toeval' ingerold, stuk voor stuk spreken deze ondernemers vol lof over deze interessante en steeds uitdagende sector. Maak kennis met Geert Keymis (Bamps verzekeringen), Wim Quax (Ethias) en Chris Schruers (Allia/VHS).

Afl10 - Daisy Romih & Joep Kempen, Cyclis Bike Lease

Joep Kempen en Daisy Romih schitteren als recente winnaars van de 'Trends Gazellen' in onze podcast 'Aan het woord'!  Na een moeilijke start krijgen zaakvoerder Joep Kempen en Head of Growth Daisy Romih eindelijk de erkenning die het bedrijf naar eigen zeggen verdient. Ze brengen hun interessante ondernemersverhaal van startende onderneming tot het groeibedrijf dat ze vandaag de dag zijn. Tune in en laat je inspireren door Daisy en Joep! 

Afl 9 - Isabelle Vermeire, Vecarro

Isabelle Vermeire,  een goedlachse en straffe vrouwelijke onderneemster en bedrijfsleider van Group Vecarro. Haar kinderdroom was allesbehalve een carrosseriebedrijf runnen, want haar carrière begon ze bij Brantano. Vandaag herstelt deze straffe onderneemster maar liefst 5.500 auto's per jaar en gaat ze geen enkele uitdaging uit de weg.  

Afl 8 - Patricia Robinne & Bert Stas, Idearté

In deze achtste aflevering laten we Patricia Robinne en Bert Stas van Idearté aan het woord. Samen met Aline Ghys zijn ze alle drie zaakvoerder van de creatiefste communicatieclub in Sint-Truiden met elk hun eigen expertise.  Hun succesformule? Inhoud + emotie = magie. Kom alles te weten over hoe Patricia in 1993 de eerste steen van haar droom heeft gelegd en hoe Idearté is gegroeid tot het succesvolle communicatiebureau dat ze nu zijn. Nieuwsgierig naar hun toekomstplannen? Tune in!

Afl 7 - Sylvia Vogelaar, Passion Works Better!

Sylvia Vogelaar is de ‘leading lady’ en inspirator van ons Passion Works Better. Haar passie en kunde in combinatie met elke dag het beste van zichzelf te geven en mee voorop te gaan in ‘the war for talent’, zorgt voor bewondering bij klanten, uitzendkrachten en haar passionista's. Luister mee naar haar sterk ondernemersverhaal en ontdek hoe ze de HR-markt op haar unieke manier benaderde.

Afl6 - Frederik Knapen & Jesse Claes, Medialife

Een krachtig duo met passie voor alles wat betreft foto en video? Dan hebben we het natuurlijk over Frederik Knapen en Jesse Claes van Medialife. Ze zijn naar eigen zeggen ‘Head of Circus’ van Medialife, een productiehuis gefocust op het creëren van meeslepende digitale content en bewegend beeld dat steeds een impact nalaat. Kom in deze aflevering te weten hoe ze elkaar leerden kennen en hoe ze zijn uitgegroeid tot het productiehuis dat ze nu zijn. 

Afl5 - Caroline Rigo, Rigorgious

Topondernemer en beauty-experte Caroline Rigo neemt je mee in haar visie op de farma- en beautywereld. Een power lady die uitgroeide van kleuterleidster tot een succesvolle onderneemster met een passie voor gezonde, natuurlijke producten voor vrouwen van alle leeftijden en afkomsten. Let's get inspired door de 'Rigoodness' visie: good hearted, good inspired en good connected.

Afl4 - Kristien Werck, Uitgeverij Clavis

In deze podcastaflevering van 'Aan het woord' nemen we je mee naar Kristien Werck, één van de dochters die in de voetsporen treedt van haar vader Philippe Werck. Samen met haar zus Sigrid zet ze Uitgeverij Clavis met veel passie en goesting verder met een duidelijke visie: "kinderdromen waarmaken". 

Afl3 - Ismaël Ben-Al-Lal, U2P

In deze aflevering laten we Ismaël Ben-Al-Lal van U2P aan het woord. Een jonge ondernemer die als ingenieursstudent de smaak te pakken kreeg en nu als een voorbeeld voor vele ondernemers door het leven gaat. Hij heeft heel wat waters doorzwommen en marathons gelopen om te staan waar hij nu staat. Eén van zijn vele levenslessen: “Stay away from negative people, they have a problem for every solution!”. 

Afl2 - Hilde Rutten, BergHOFF Benelux

We laten Hilde Rutten van BergHOFF aan het woord. Een straffe madam die reeds 13 jaar aan het roer staat van BergHOFF Benelux. In deze aflevering kom je te weten hoe je 'falen' kan zien als een succesformule en hoe BergHOFF corona als een ultieme opportuniteit heeft benut. Naast het full-time ondernemerschap is Hilde ook nog echtgenote én mama van twee kinderen. Hoe die work-life balance precies verloopt, ontdek je tijdens deze aflevering.

Afl1 - Bart Balis, Brouwland

In deze aflevering laten we ondernemer Bart Balis van Brouwland aan het woord. Als tweede generatie in het bedrijf volgt hij zijn vader Frans Balis op. Door de jaren heen heeft hij heel wat obstakels overwonnen om te staan waar hij nu staat. Hij heeft letterlijk en figuurlijk zijn 'vlag gepland' en kijkt vol ambitie naar de toekomst. Luister mee en ontdek zijn waardevolle tips voor (jonge) ondernemers. 

Contactpersoon

Lisa Lemmens

Projectmanager Marketing & Communicatie