Skip to main content
  • Home
  • OPROEP: Toon politici hoe ondernemingen corona overwinnen
Onderneming en Politiek

OPROEP: Toon politici hoe ondernemingen corona overwinnen

Ontvang een politicus voor een Voka Zomerstage en toon hoe ondernemingen de crisis voelen en overwinnen

De coronacrisis heeft een ongezien effect op de Vlaamse ondernemingen. De lockdown, de vele veiligheidsmaatregelen om terug te mogen werken en de teruggevallen vraag hebben wellicht ook uw onderneming veranderd. Reden te meer om aan de beleidsmakers te tonen hoe ondernemingen omgaan met de impact van de crisis. Hoe de veiligheidsvoorschriften ingevuld werden en hoe de arbeidsorganisatie op veel plaatsen is aangepast aan de 'anderhalvemetereconomie'.

Stel uw deuren open en ontvang een politicus/a in uw organisatie zodat ze op het terrein kunnen zien hoe ondernemers en hun medewerkers elke dag het beste van zichzelf geven. Laat hen zien wat de noden zijn van ondernemers, welke bijkomende maatregelen nodig zijn en hoe de toekomst van de ondernemerswereld eruit ziet. Maar vooral: laat hen ervaren waarvoor u zich elke dag inzet.

Want ook dit jaar biedt Voka zomerstages aan voor politici: van 17 augustus tot 18 september geven we de politici een exclusieve blik achter de schermen van onze ondernemingen. Doet uw bedrijf ook mee?

Een Voka Zomerstage, wat is dat?

Al meer dan 25 jaar biedt Voka parlementsleden en andere politici de kans om te proeven van het bedrijfsleven tijdens de Voka Zomerstages. Gedurende één dag tijdens het zomerreces ontdekken ze de Vlaamse en Brusselse bedrijven van binnenuit. Zo wil Voka de ondernemingen en de politiek dichter bij elkaar brengen.

Van 17 augustus tot 18 september stuurt Voka 5 weken lang politici van diverse beleidsniveaus op zomerstage bij Voka-leden. Doel: politici in de praktijk laten ontdekken wat het ondernemerschap inhoudt en wat de bekommernissen, de do’s-and-don’ts van een bedrijf of sector zijn.

Een zomerstage duurt 1 dag (van 10u tot 16u) en bevat een aantal vaste en optionele ingrediënten.

Altijd:

  • Een ontmoeting met de CEO of een directielid
  • Een praktijkgedeelte, waarbij de politicus een goed zicht krijgt op de activiteiten van de onderneming, er zo mogelijk zelf aan deelneemt, en contact heeft met de werkvloer
  • Gezamenlijke lunch

Optioneel:

  • Werkoverleg over een bepaald dossier
  • Ontmoeting met bedrijfsexperts over vastgelegde thema’s

Wat mag u verwachten?

Voka zorgt voor een match met een geïnteresseerde politicus, rekening houdend met uw wensen. Het kader voor een Zomerstage schetsen we hierboven, de praktische organisatie gebeurt door u. Tijdens de zomerstage is er waar mogelijk een Voka-vertegenwoordiger aanwezig. Een fotograaf brengt verschillende zomerstages mooi in beeld en er volgt een verslag op onze website.

Deelnemen met uw onderneming?

Interesse om een politicus een Voka Zomerstage aan te bieden? Vul dan deze online vragenlijst in. We houden zoveel mogelijk rekening met uw voorkeuren.

Tijdens de zomermaanden gaan we op zoek naar een goede match tussen uw onderneming en de nieuw verkozen politici. We proberen die match zo goed mogelijk te organiseren, maar kunnen niet garanderen dat er een politicus stage zal lopen in uw bedrijf. Van zodra er een match is, brengen we u en de politicus in kwestie op de hoogte om een concrete datum af te spreken.

Gegevens van de contactpersoon in uw onderneming
Het adres van de vestiging voor de Voka Zomerstage
Wat is het adres van de vestiging waar de Voka Zomerstage plaatsvindt
Voorkeuren voor de Voka Zomerstage
Heeft u een voorkeur voor een specifiek beleidsniveau?
Welke thema’s bespreekt u graag met de politicus?
In welke periode is de politicus welkom?