Skip to main content
  • OPROEP: Ontvang politici in uw bedrijf voor een Voka Zomerstage
Voka Community -

Onderneming en Politiek

Stel uw deuren open en ontvang een politicus in uw bedrijf zodat zij op het terrein kunnen zien hoe ondernemers en hun medewerkers elke dag het beste van zichzelf geven. Laat hen zien waarvoor u zich elke dag inzet.

Voka wil de brug slaan tussen werkvloer en Wetstraat en organiseert opnieuw zomerstages voor politici. Doet uw bedrijf ook mee? Vul dan de vragenlijst onderaan deze pagina in.

Een Voka Zomerstage, wat is dat?

Van 16 augustus tot 11 september stuurt Voka 4 weken lang politici van diverse beleidsniveaus op zomerstage bij Voka-leden. Doel: politici in de praktijk laten ontdekken wat het ondernemerschap inhoudt en wat de bekommernissen, de do’s-and-don’ts van een bedrijf of sector zijn.

Een zomerstage duurt 1 dag (van 10u tot 16u) en bevat een aantal vaste en optionele ingrediënten.

Altijd:

  • Een ontmoeting met de CEO of een directielid
  • Een praktijkgedeelte, waarbij de politicus een goed zicht krijgt op de activiteiten van de onderneming, er zo mogelijk zelf aan deelneemt, en contact heeft met de werkvloer
  • Gezamenlijke lunch

Optioneel:

  • Werkoverleg over een bepaald dossier
  • Ontmoeting met bedrijfsexperts over vastgelegde thema’s

Wat mag u verwachten?

Voka zorgt voor een match met een geïnteresseerde politicus, rekening houdend met uw wensen. Het kader voor een Zomerstage schetsen we hierboven, de praktische organisatie gebeurt door u. Tijdens de zomerstage is er waar mogelijk een Voka-vertegenwoordiger aanwezig. Een fotograaf brengt verschillende zomerstages mooi in beeld en er volgt een verslag op onze website.

Deelnemen met uw onderneming?

Interesse om een politicus een Voka Zomerstage aan te bieden? Vul dan de vragenlijst onderaan deze pagina in. We houden zoveel mogelijk rekening met uw voorkeuren.

We kunnen niet 100% garanderen dat er een politicus stage zal lopen in uw bedrijf, maar meestal lukt het wel. Van zodra er een match is, brengen we u en de politicus in kwestie op de hoogte om een concrete datum af te spreken.

Gegevens van de contactpersoon in uw onderneming
Het adres van de vestiging voor de Voka Zomerstage
Wat is het adres van de vestiging waar de Voka Zomerstage plaatsvindt
Voorkeuren voor de Voka Zomerstage
Heeft u een voorkeur voor een specifiek beleidsniveau?
In welke periode is de politicus welkom?