Skip to main content
  • Home
  • OPROEP: Een politicus op stage in uw bedrijf
Onderneming en Politiek

OPROEP: Een politicus op stage in uw bedrijf

Doe mee aan de Voka Zomerstages voor politici en ontvang een kersvers verkozen politicus in uw bedrijf

Na 26 mei krijgen we kersverse parlementairen – onder wie een lading nieuwkomers – die mee het beleid van de komende vijf jaar zullen bepalen, ook voor onze ondernemingen. Het is daarom cruciaal dat zij, door zelf de handen uit de mouwen te steken, kunnen proeven van de dynamiek en creativiteit van onze ondernemingen. Maar ook van de uitdagingen waar ondernemers in de praktijk mee te maken krijgen. Dat zal hen helpen de juiste keuzes te maken tijdens hun politieke werkzaamheden.

Al meer dan 25 jaar biedt Voka parlementsleden en andere politici de kans om te proeven van het bedrijfsleven tijdens de Voka Zomerstages. Gedurende één dag tijdens het zomerreces ontdekken ze de Vlaamse en Brusselse bedrijven van binnenuit. Zo wil Voka de ondernemingen en de politiek dichter bij elkaar brengen.

Ook in dit verkiezingsjaar biedt Voka zomerstages aan voor politici: van 19 augustus tot 20 september geven we kersvers verkozen politici een exclusieve blik achter de schermen van onze ondernemingen. Doet uw bedrijf ook mee?

Een Voka Zomerstage, wat is dat?

Van 19 augustus tot 20 september stuurt Voka 5 weken lang politici van diverse beleidsniveaus op zomerstage bij Voka-leden. Doel: politici in de praktijk laten ontdekken wat het ondernemerschap inhoudt en wat de bekommernissen, de do’s-and-don’ts van een bedrijf of sector zijn.

Een zomerstage duurt 1 dag (van 10u tot 16u) en bevat een aantal vaste en optionele ingrediënten.

Altijd:

  • Een ontmoeting met de CEO of een directielid
  • Een praktijkgedeelte, waarbij de politicus een goed zicht krijgt op de activiteiten van de onderneming, er zo mogelijk zelf aan deelneemt, en contact heeft met de werkvloer
  • Gezamenlijke lunch

Optioneel:

  • Werkoverleg over een bepaald dossier
  • Ontmoeting met bedrijfsexperts over vastgelegde thema’s

Wat mag u verwachten?

Voka zorgt voor een match met een geïnteresseerde politicus, rekening houdend met uw wensen. Het kader voor een Zomerstage schetsen we hierboven, de praktische organisatie gebeurt door u. Tijdens de zomerstage is er waar mogelijk een Voka-vertegenwoordiger aanwezig. Een fotograaf brengt verschillende zomerstages mooi in beeld en er volgt een verslag op onze website.

Deelnemen met uw onderneming?

Interesse om een politicus een Voka Zomerstage aan te bieden? Vul dan deze online vragenlijst in. We houden zoveel mogelijk rekening met uw voorkeuren.

Tijdens de zomermaanden gaan we op zoek naar een goede match tussen uw onderneming en de nieuw verkozen politici. We proberen die match zo goed mogelijk te organiseren, maar kunnen niet garanderen dat er een politicus stage zal lopen in uw bedrijf. Van zodra er een match is, brengen we u en de politicus in kwestie op de hoogte om een concrete datum af te spreken.

Gegevens van de contactpersoon in uw onderneming
Het adres van de vestiging voor de Voka Zomerstage
Wat is het adres van de vestiging waar de Voka Zomerstage plaatsvindt
Voorkeuren voor de Voka Zomerstage
Heeft u een voorkeur voor een specifiek beleidsniveau?
Heeft u een voorkeur voor een politicus uit dezelfde provincie of voor een politieker met expertise in een bepaald thema?
Welke thema’s bespreekt u graag met de politicus?
In welke periode is de politicus welkom?