Skip to main content

Win-winnovatie

In dit internettijdperk spreekt de kracht van partnerships – samen ga je sneller vooruit. Neem voorsprong door slim samen te werken en verzeker jouw business van een bloeiende toekomst door in te zetten op innovatie. Innovatie is geen modewoord, het is geen ‘nice to have’, maar een essentieel gegeven binnen een onderneming. 

Win-winnovatie? 

Win-winnovatie gaat over het co-creëren in innovaties bij bedrijven waardoor de producent en de partners allen winnen. Om samen te werken is duidelijkheid over ieders doelstelling nodig. De manier van samenwerken – met de gepaste attitude en met bescherming van ieders bijdrage – is ook relevant. 

Waarom je hierop moet inzetten

Om aan de top te blijven moet je constant blijven innoveren. Dit is geen evidentie en kan veel tijd en geld kosten waardoor je zowel klanten als inkomsten kan mislopen. 
Hoe moet het dan wel? Win-winnoveren via strategische samenwerkingen is de oplossing. Hoe, wat en wanneer leer je in deze opleiding. Na deze opleiding heb je inzicht in de win-winnovatie methodiek en de bijhorende tools. Je kan sneller, beter en succesvoller innoveren door slim samenwerken toe te passen in je bedrijf.

Programma

We pakken de drie meest voorkomende problemen bij samenwerkingen die voor vertraging en slechte resultaten zorgen aan:

  • Teveel focus op de oplossing van het probleem,
  • Iedereen streeft éénzelfde doel na
  • Een compromis toegeven en teveel water bij de wijn doen.

Je leert hoe je van probleemoplosser naar opportuniteitspotter schakelt, hoe je de beste partners vindt en ze overtuigt om te co-creëren/co-investeren. We helpen je doelen te formuleren voor samenwerking zonder in slechte compromissen terecht te komen.
We geven je een aanpak om intellectuele eigendom aan te pakken vanuit een partnershipmodel. Je krijgt tools om strategisch te win-winnoveren en hoe je sneller en betere resultaten realiseert voor je bedrijf.

Doelgroep
  • Executive leaders & managers, board members, innovation managers, CTO
  • Voorkennis: bekend met innovatie als concept
Docent

Piet Verhoeve, founder Origanius.
TRAINER - Slim samenwerken zit in het DNA van Piet Verhoeve ingebakken. 
Piet Verhoeve behaalde, na zijn ingenieursstudie aan de KU Leuven, een doctoraat aan de UGent, waarbij hij heel wat ervaring opdeed in Europese projecten.
Hij bouwde zowel expertise op vanuit bedrijfszijde als CTO van Televic als vanuit academische zijde als Director ICON bij iMinds/imec. 
Die ervaring werd gebundeld in het boek Win-Winnovatie dat gelauwerd werd als beste boek in de categorie “Learn & Development”. 
In 2019 lanceerde hij de succesvolle co-creatiehub Hangar K in Kortrijk en hij is momenteel bezig om een nieuw cross-over ecosysteem te bouwen vanuit biotechnologie, elektronica ICT en medical devices. 
Daarnaast werkt hij aan zijn eigen startup die organisaties helpt om sneller te innoveren en te groeien via slimme samenwerking. 
Piet Verhoeve is ook gastprofessor aan UGent. In zijn schaarse vrije tijd ondersteunt hij allerlei initiatieven die jongeren warm maken voor technische of wetenschappelijke studierichtingen (STEM, Coderdojo).

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Aantal opleidingsuren: 2 uren

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

KMO-portefeuilleMensuraProximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/opleidingen-limburg

Contactpersoon

Melanie Capocciuti

Adviseur innovatie & digitalisering

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 145,00 excl. BTW

Niet-leden:
€ 185,00 excl. BTW 

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

Propaganda
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
alk
Logo JAM
Trixxo