Skip to main content

Hoe Intellectueel Eigendom je exportpotentieel verhoogt

Do’s and don'ts in de opbouw van een internationale IP strategie

In deze opleiding bespreken we Intellectuele Eigendom (merken, octrooien, auteursrechten, domeinnamen, etc.) en dit in een internationale context, waarbij onder andere volgende vragen worden beantwoord: 

  • Moet ik mijn merk ook beschermen als ik buiten de Benelux of de EU actief zal worden?
  • Dien ik rekening te houden met octrooien van derde partijen als ik mijn product zal exporteren?
  • Hoe krijg ik een goed zicht op IP in de landen die voor mij van belang zijn?
  • Wat met landen waar ik nog geen relatie mee heb maar die mogelijks in de toekomst van belang zullen zijn voor mijn onderneming?

Omgaan met Intellectuele Eigendom in een internationale context is toch wat anders dan op nationaal niveau en zal met zich meebrengen dat er een bepaalde structuur wordt opgezet die dan ook bij verdere territoriale expansie kan gevolgd worden. 

Programma
  • Korte inleiding inzake IP
  • Aan de hand van cases een meer diepgaand beeld inzake IP in een internationale context 
Doelgroep

CEO, R&D, CFO, Marketing, Legal,... 

Er is geen voorkennis vereist. 

Docent

Bram Dejan, Intellectual Property Attorney - Partner bij Gevels Legal 

Bram staat cliënten bij in de identificatie, bescherming en het vrijwaren van hun belangen (innovaties) en dit in relatie tot Intellectuele Eigendom. Hij verdedigt cliënten in procedures (zoals bv. opposities en nietigheidsacties) voor zowel het Benelux (BBIE) - als het Europees Bureau (EUIPO). Hij is gespecialiseerd in Intellectuele Eigendom (merken, modellen, auteursrechten, databanken, etc.) en business development, met een specifieke focus op merken en modellen. Bram werkt samen met cliënten die zowel nationaal als internationaal actief zijn. Voorts is er ook veel interactie met andere dienstverleners zoals advocaten, accountants, marketeers en ook de overheid. Tenslotte is Bram ook opgenomen in het Nationale Register van Gerechtsdeskundigen en dit voor materies inzake Intellectuele Eigendom - door de Rechtbanken wordt hij als dusdanig ook aangesteld in procedures "beslag inzake namaak".

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Aantal opleidingsuren: 3 uren

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

KMO-portefeuille   Mensura    Proximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/opleidingen-limburg

Contactpersoon

Amber Zentjens

Adviseur internationalisatie

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 195,00 excl. btw

Niet-leden:
€ 255,00 excl. btw

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

Preventiemaatregelen