Skip to main content
Map

Bedrijfstestament

  • Hybride

Successieplanning op niveau van het privévermogen wordt in België regelmatig toegepast, maar de ondernemingen blijven achter. Nochtans is ook een regeling op niveau van de onderneming aangewezen voor de continuïteit van je (familie)bedrijf.

Wat indien de bedrijfsleider plots (totaal) arbeidsongeschikt wordt of komt te overlijden? Wie heeft dan de juiste kennis van de bedrijfsprocessen? Wie neemt dan de beslissingen en kan contracten juridisch geldig afsluiten? Waar worden belangrijke documenten bewaard en wie is op de hoogte van de cont(r)acten met de voornaamste stakeholders?

Leg deze belangrijke informatie, processen en beslissingsbevoegdheden vast in een bedrijfstestament en zorg voor de continuïteit van het familiebedrijf en gemoedsrust bij je nabestaanden en medewerkers.

Programma

In de opleiding wordt het concept van “een bedrijfstestament” toegelicht: wat is het en vooral hoe beschermt het de continuïteit van je onderneming.

Daarnaast zoomen we dieper in op het gebruik ervan en hoe wordt het opgesteld.

Doelgroep

Bedrijfsleiders van (familie)bedrijven.

Een voorkennis is niet vereist.

Docenten

Peter Vandeput, partner bij Van Havermaet

Sofie Gerkens, manager bij Van Havermaet

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Aantal opleidingsuren: 2 uren

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskosten. Opgelet: Bedrijf inschrijving = bedrijf factuur = bedrijf aanvraag KMO-portefeuille. De aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

KMO-portefeuille   Mensura    Proximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/opleidingen-limburg

Contactpersoon

Lien Jonkmans

Coördinator Plato

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 155,00 excl. BTW

Niet-leden:
€ 310,00 excl. BTW 

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.