Skip to main content
Map

Van teamlid naar teamleider

Om een goede leider in een productieomgeving te zijn, heb je competenties nodig om opportuniteiten én valkuilen te zien. Tijdens dit lab krijg je de tools aangereikt je rol als leidinggevende met succes te vervullen. 

Heb je net promotie gemaakt? Proficiat! Maar je nieuwe functie betekent een hele verandering, voor jou én je collega's. Daarnaast horen er nieuwe verantwoordelijkheden en uitdagingen bij. Tijdens dit lab leer je de eerste stappen naar goed leiderschap te zetten. Je ontdekt hoe je alle neuzen in dezelfde richting krijgt om zo samen met je team je doelstellingen te bereiken.

Programma

Dit lab bestaat uit 5 modules:

  • Module 1: starten met leidinggeven

Wat is leidinggeven? Wat betekent dat voor jou en je groep?
Goed en efficiënt leiderschap start met zelfinzicht. Hoe kom je over? Wat is je stijl? Je ontdekt aan de hand van testen hoe je je stijl optimaal inzet om zo tot efficiënt leiderschap te komen.
 

  • Module 2: samenwerken en communicatie

Je vrienden kies je, je collega’s krijg je. Leeftijd, geslacht, opvoeding, opleiding, ervaring en cultuur maken mensen tot wie ze zijn. Hoe kun je diverse individuen goed doen samenwerken? Hoe kun je een teammeeting optimaal gebruiken om je team te doen groeien? Hoe presenteer je aan je team? Je krijgt de antwoorden in deze module.
 

  • Module 3: sturen en delegeren

Als leider zie je anderen het werk doen dat je zelf hebt gedaan. Misschien kun je het zelfs beter … Toch is het niet meer je taak om dat werk te doen. Hoe stuur je je medewerkers aan? En hoe delegeer je met succes je taken? Je achterhaalt het in deze module.
 

  • Module 4: de rol van de teamleider bij rekrutering en selectie

De juiste medewerker selecteren is niet eenvoudig. Kies jij of hr? Welke competenties moet een kandidaat hebben? Welke aanpak hanteer je bij de selectie? Hoe doorzie je de kandidaat? Welke vragen dragen bij tot een correcte inschatting van de kwaliteiten van de medewerker? Dat is de focus van deze module.
 

  • Module 5: assertiviteit voor de teamleider

Assertiviteit betekent opkomen voor je rechten met respect voor de andere. En dat is niet altijd gemakkelijk. Toch is het belangrijk dat je boodschap helder een eenduidig overkomt, zeker in moeilijke gesprekken zoals een ontslaggesprek, een evaluatiegesprek of een gesprek over een conflict met een collega. Hoe je dat doet, ontdek je in deze module.

Doelgroep

Dit lab is gericht op leidinggevende profielen.

Docent

Marleen Miechielsen

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Aantal opleidingsuren: 15 uren

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskosten. Opgelet: Bedrijf inschrijving = bedrijf factuur = bedrijf aanvraag KMO-portefeuille. De aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

KMO-portefeuilleMensuraProximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/opleidingen-limburg

Contactpersoon

Sofie Olyslaegers

Coördinator Talent

Adres

Noordlink
Louis Pasteurstraat 21
3920 Lommel

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 1.210,00 excl. BTW

Niet-leden:
€ 1.815,00 excl. BTW 

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?