Skip to main content
Voka Opleiding

Duurzame verandering faciliteren in je organisatie

Strategie

De enige constante is dat alles verandert. Maar inspelen op de snel veranderende context vereist een wendbare organisatie. Daarbij is de kloof tussen ‘as is’ en ‘could be’ moelijk te overbruggen, omdat er zich onder de waterlijn heel wat weerstand bevindt, in de vorm van vastgeroeste gewoonten, tegengestelde overtuigingen, faalangst…

In deze opleiding leer je hoe je jouw veranderingsvraag op systematische manier vorm geeft en op een duurzame manier implementeert. We bepalen wat de koers of de richting is die we met de verandering uitwillen – het ‘coud be’. Je leert onder meer aan de hand van een business game hoe je duurzame verandering implementeert. Je krijgt zowel theorie als praktijk mee en die kennis kun je onmiddellijk toepassen op jouw case.

Programma

De opleiding bestaat uit 4 dagdelen waar we zowel kijken naar jezelf als change-agent en naar hoe jij de rol opneemt om duurzame verandering te faciliteren in je organisatie.

DAG 1

Aan de hand van onze SpalsHR (Lumina, een wetenschappelijk onderbouwde tool) brengen we je competenties in kaart als change-agent.
Je maakt jouw persoonlijk groeiplan op: jouw doelstellingen, evolutie en plannen voor waar en hoe je de nieuwe kennis wil toepassen.

DAG 2

In een eerste dag/dialoogronde gaan we op zoek naar wat veranderen wenselijk en zinvol maakt. Waar zit mogelijke spanning? Is er een probleem of vooral een verlangen? Wat is de aanleiding om met Gamechangers aan de slag te gaan? We brengen in kaart hoe het nu is. 
•    Verhelderen van de verandervraag
•    In kaart brengen van as is en could be
•    Boven water brengen van helpende en hinderende factoren
•    Visualiseren van mogelijke veranderpistes en thema’s

DAG 3

In deze 3de dag visualiseren we de gedroomde verandering, de koers of de richting die we met de verandering uitwillen. Stel dat er geen belemmeringen zijn, dat alles mogelijk is en dat de verandering lukt: Hoe ziet dat er dan uit? Wat is er dan bereikt? Welke impact, effect en resultaat heeft de verandering dan? We verbeelden ons hoe het zou kunnen zijn.
•    Ontwerpen van een transformatie roadmap 
•    Opstellen van de gamechangers
•    (Zelf)reflectie over de eigen bijdrage en mogelijke eerste stap richting de gewenste verandering

Tot slot, duurzame verandering bereik je niet alleen door wat zichtbaar is zoals gedrag, kennis en vaardigheden bij te sturen. Wat zich onder de waterlijn afspeelt en dus niet zichtbaar is zoals normen, waarden, motieven en overtuigingen, heeft immers een grote impact op de slaagkansen en duurzaamheid van verandering. In dit laatste deel gaan we dus op zoek naar wat boven en onder de waterlijn leeft en speelt en welke bewegingen in mindset en gedrag er nodig zijn om het veranderen mogelijk te maken.

DAG 4

Terugkoppelen en intervisie.
Wat is goed gelopen in je actieplan, waar heb je nog hulp en ondersteuning bij nodig.

  • Leer aan de hand van een business game hoe je duurzame verandering implementeert
  • Pas onmiddellijk jouw case toe
  • Je krijgt zowel theorie als praktijk mee

Wat heb ik als deelnemer geleerd als ik de les buiten wandel? 

  • Wat is duurzame verandering
  • Hoe ga ik aan de slag met duurzame verandering
  • Wat is mijn aandeel en meerwaarde in duurzame verandering
  • Hoe begeleid ik duurzame veranderen
Doelgroep

Er is wordt geen voorkennis verwacht, net zoals de doelgroep.
Mensen die bezig zijn (interesse hebben) om de rol op te nemen als change-agent of adviseur.
De opleiding is dus niet inhoudelijk operationeel gelinkt.
 

Docent

Fabienne Vanwynsberghe – Strategic Human Capital Expert

Bijna 15 jaar ervaring in Human Resources (zowel intern, als HR directeur, als extern als consultant). Sinds 5 jaar als adviseur en partner de het begeleiden/adviseren van organisaties in de shift van human resources naar human Capital.
Focus op change, transitie en transformatie management

Ervaring in verschillende sectoren: Pharma, productie, IT, dienstverlening,
 

korting

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Aantal opleidingsuren: 28 uren

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Opgelet: Bedrijf inschrijving = bedrijf factuur = bedrijf aanvraag KMO-portefeuille. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

 KMO-portefeuille   Mensura    Proximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/opleidingen-limburg

Contactpersoon

Hannah Baveco

Coördinator KamerAcademie

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 1980,00 excl. btw

Niet-leden:
€ 2970,00 excl. btw

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?