Skip to main content
Map
Voka Opleiding

Projectmanagement van A tot Z

Persoonlijke vaardigheden

Streef naar succes in projectmanagement met onze dynamische opleiding. Leer de cruciale elementen van projectmanagement en verkrijg de benodigde vaardigheden om risico's te beheersen, kwaliteit te garanderen en de verwachtingen van alle stakeholders te overtreffen. Voorkom frustraties en verbeter je projectmanagementvaardigheden met deze diepgaande training.

Een strakke planning is niet genoeg; je hebt een complete aanpak nodig om risico's te beheersen, kwaliteit te waarborgen en aan de verwachtingen van alle betrokkenen te voldoen. Leer hoe je een solide projectmanagementproces kunt implementeren, inclusief effectieve oplossingen en tools om risico's te identificeren en te beheersen. Deze training biedt praktische vaardigheden om projecten succesvol op te starten, te plannen en te leiden, terwijl je het grotere geheel in het oog houdt. Behaal verhoogde efficiëntie en productiviteit bij toekomstige projecten door het behouden van focus en optimaal gebruik van middelen. 

 • + succes garanderen
 • + crisismanagement voorkomen
 • + overzicht behouden
Programma
 • Blok 1 - Activity- en timemanagement
  Behoud dagelijks overzicht in planning en uitvoering.
   
 • Blok 2 - Projectplanning van mission analysis over alle mogelijke parameters tot de besluitvorming
  Geef Missie en Visie een correcte plaats in je project en integreer certificaten zoals LEAN of PRINCE2.
   
 • Blok 3 - Risicobeheersing
  Assessment en “risks tailored to your plan”.
   
 • Blok 4 - Mensen en communicatie 
  Hoe komen mensen samen als team? Succesfactoren van goed leiderschap. Mensen als succesfactor van projectmanagement.
   
 • Blok 5 - Kwaliteitscontrole
  Wat meet je waar en wanneer? Sturen en bijsturen. Eindevaluatie en lessons learned.
Doelgroep en voorkennis

Geschikt voor (toekomstige) projectmanagers, zaakvoerders en leidinggevenden.
Geen bijzondere graad van voorkennis vereist

Docent

Marc Adriaensen - zaakvoerder MAPP

Marc startte zijn carrière bij Defensie waar hij verantwoordelijk was voor verschillende militaire missies, voornamelijk in Afrika maar ook in de Balkan en Afghanistan. Als lesgever voor kandidaten Hoger Officier was hij dé expert in operationele planning. Als senior projectmanager integreert hij de scherpte, de dynamiek en de resultaat gerichte aanpak, die typisch zijn voor een militaire planning en leiding, in de bedrijfswereld. Op interactieve manier en met 200% passie reikt Marc tools en technieken aan om projectmanagement en leidinggeven bij bedrijven naar een hoger – lees: succesvol – niveau te brengen.

Plan voor succes en voorzie het onvoorziene: maak een onderbouwd en haalbaar plan dat alle aspecten voor een succes project omvat. Het risicoassessment en -management zorgen dat je niet voor verrassingen of onvoorziene gebeurtenissen staat.

Marc Adriaensen - Project Management Consultant

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Aantal opleidingsuren: 21 uren
Thema: Bedrijfsstrategie

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Opgelet: bedrijf inschrijving = bedrijf factuur = bedrijf aanvraag KMO-portefeuille. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

KMO-portefeuille   Mensura    Proximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/opleidingen-limburg

Contactpersonen

Sofie Olyslaegers

Coördinator Talent

Bea Vanmeert

Projectmedewerker talent

Adres

T2-campus
Thor Park 8040
3600 Genk

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 1450,00 excl. btw

Niet-leden:
€ 2180,00 excl. btw

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

LI - RECORE