Skip to main content
Voka Opleiding

In 8 stappen naar een succesvol gezondheids- en welzijnsbeleid

In deze uitdagende tijden is het belangrijk om snel te kunnen schakelen. Veerkrachtige en duurzame ondernemingen hebben solide werknemers nodig die flexibel inzetbaar zijn. Hoe creëer ik betrokken medewerkers die écht werkgeluk ervaren? Hoe vertaalt zich dit in de praktijk? Hoe zorg ik ervoor dat mijn welzijnsbeleid verankerd wordt binnen de organisatie? Hoe creëer je gezonde gewoontes?

Spreek extra energie aan, gebruik de kracht van motivatie. Tijdens deze opleiding kom je te weten hoe je ervoor zorgt dat je mensen opgewekt naar het werk komen! We gaan op zoek naar de antwoorden op bovenstaande vragen, en je wordt ondergedompeld in een duidelijke methodiek, die zich makkelijk laat vertalen in de praktijk. Iedere medewerker, leidinggevende, personeelsverantwoordelijke of CEO kan met deze inhoud aan de slag.

Programma
  • De acht stappen naar een strategisch & motivationeel gezondheids-, Welzijns- en Energiebeleid.
  • De Vijf energiebronnen: Lichaam, Geest, Gedrag, Omgeving en Zingeving
  • De kracht van motivatie en wilskracht
  • Gespreks-en motivatietechnieken
  • Hoe creëer je gezonde gewoonte

 

Tijdens de eerste dag doorlopen we het stappenplan waarbij er een stukje theorie steeds wordt gevolgd door enkele oefeningen op basis van jouw case. Deze oefeningen bespreken we erna in groep. Hetgeen je geleerd hebt kan je dan achteraf toepassen op jouw werkplek.

Tijdens de tweede sessie bespreken we eerst jullie resultaten om dan vervolgens jullie verdere plan van aanpak uit te werken.

Het is onze doelstelling om je op weg te helpen en met een duidelijk actieplan de opleiding te verlaten.

Doelgroep

Deze opleiding richt zich naar iedereen die zich binnen een bedrijf inzet voor een beter welzijnsbeleid of er één wil opstarten. Elke HR-professional, HR-consultant, coach, preventieadviseur, bestuurder of leidinggevende is welkom zolang je mensen centraal zet in je organisatie en je binnen dit thema wil werken. 

Docent

Wouter Goris wil mensen inspireren om duurzaam gezond te leven. Daarom richtte hij in 2007 Ready2improve en in 2016 Het Fitste Bedrijf op. Als Arbeids&Organisatiepsycholoog, Sport&Bewegingspsycholoog en Tabacoloog wil hij zich ten volle inzetten voor het creëren van gezonde werkplekken. Bedrijven waar je als medewerker plezier beleeft aan wat je doet en de omgeving waarin je het doet. Via deze opleiding wil hij mensen de nodige tools geven want zeker in deze crisis veerkrachtige mensen nodig die duurzaam inzetbaar zijn.

vroegboekkorting

  Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Aantal opleidingsuren: 15 uren

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

 

KMO-portefeuille   Mensura    Proximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/opleidingen-Limburg

Contactpersoon

Nick Moors

Projectmedewerker talent

Adres

Voka - KvK Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 800,00 excl. btw

Niet-leden:
€ 1200,00 excl. btw 

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Circuit Zolder